Nastava

U sljedeću bi školsku godinu 950 učenika Osnovne škole Eugena Kumičića trebalo uću u popularnim Startasicama, obućom vukovarske tvornice 'Borovo'. Šarene će tenisice na nogama školaraca šetati hodnicima i tako postati dio obavezne školske uniforme. Cijena od kupnje obuće bit će donirana za pomoć izgradnji Vukovara, a interes među drugim školama za ovu humanitarnu gestu sve je veći.  

Svi jednaki: velikogorički učenici od jeseni će u školi nositi Startasice
Foto: srednja.hr

Inicijativa velikogoričke škole predstavljena je na Vijeću roditelja, a vrlo brzo nakon toga složili su se svi roditelji, a na ideju je došla ravnateljica škole Snježana Pavić sa svojim kolegicama iz Ekonomske škole. Informacija se vrlo brzo proširila društvenim mrežama pa bi se ovoj školi mogle pridružiti i druge, prenosi Večernji.hr

Umjesto papuča - tenisice

Ravnateljica je odmah po sastanku s roditeljima kontaktirala tvrtku Borovo i zatražila okvirnu cijenu za 950 pari tenisica. Cijena tenisica od 89 kuna plus PDV po paru nekim se roditeljima učinila preskupa tako da se na konačne cijene još uvijek čeka. 

Startasice bi na taj način zamijenile papuče u velikogoričkoj školi, a osim što će na taj način pomoći Vukovaru, nošenjem jednakih odjevnih predmeta brisao bi se statusni simbol učenika. 

Velikogoričkim bi se učenicima u nošnji jedinstvene sportske obuće od jeseni trebalo pridružiti 330 učenika Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara koji su već naručili obuću u bojama koje su sami osmislili, a svaki će par tenisica, kako prenosi Večernji.hr, imati i naslikan logo škole. 

Multifunkcionalne tenisice

Ako velikogorička škola uspije u svojoj humanitarnoj inicijativi, tenisice će osnovnoškolci moći korisiti i za sat Tjelesne kulture što bi zasigurno olakšalo roditeljima troškove koje donosi početak školske godine. 

Tenisice će imati anatomske uloške i đonove koji neće prljati pod, a ako će biti potrebno, škola će pronaći sponzore pa će učenici slabijeg imovinskog statusa Startasice dobiti besplatno. 

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.