Profesori

[Pitaj Rasku] 'Zaljubljena sam u svog profesora!'

Objavljeno 23.09.2016 16:58 piše Raska

Prošlo je nekoliko tjedana od početka nove školske godine, a čini se kako je to bilo sasvim dovoljno da se rode neke nove ljubavi. No, ovoga puta nešto 'škakljivije' prirode. Na Raskinu mail adresu raska@srednja.hr (koja već neko vrijeme itekako dobro funkcionira) stigla je poruka osamnaestogodišnjakinje koja se zaljubila u svog profesora. 

[Pitaj Rasku] 'Zaljubljena sam u svog profesora!'

Budući da je i dalje učenica škole u kojoj je počeo raditi tridesetogodišnji profesor iz Engleskog jezika, situacija je pomalo komplicirana. 

Prošlo polugodište dobili smo novog profesora iz engleskog koji ima 30 godina. Ja ću uskoro navršit 18 i idem u četvrti razred srednje skole. Problem je što sam se zaljubila u profesora. Mislila sam kako će prestati preko praznika no kad je počela nova školska godina, osjećaji su se vratili. Ne znam što da radim i ne znam ima li šanse da među nama nešto bude kada završim školu? Zaljubljena

Draga Zaljubljena! Situacija je izuzetno komplicirana i lagala bih ti kad bih rekla da nije. Na tvoje emocije svakako nitko ne može utjecati pa ni na činjenicu da si se zaljubila u profesora, ali bi te emocije u školi trebala svesti na minimum. 

Također, nije se jednom dogodilo da su profesor i nekadašnja učenica završili zajedno, a znam slučajeve koji su završili i brakom koji ne samo da odlično funkcionira, nego ima i slučajeva koji su nažalost došli i do one 'dok nas smrt ne rastavi' i sad imaju svoje unuke. Iako se sad to sve skupa čini kao velika razlika u godinama, kroz koju godinu ne bi bila toliko uočljiva. 

Bilo kako bilo, smatram da svakako ne bi trebala ništa emocionalno pokušavati sa svojim profesorom dok si još u školi, a nakon što završiš vidjet ćeš ima li ovo sve smisla. Naravno, prije svega, pišeš mi kako si ti zaljubljena. Smatraš li da su osjećaji obostrani? Ako jesu, ne žuri s tim, bar dok škola ne završi. Ako ne znaš, istraživanjem se kasnije kreni baviti. Ako nisu, neka ostane samo na zaljubljenosti. Pozdrav od Raske!

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.