Stručnjaci
Gledanje erotike u djetinjstvu vodi ka rizičnom seksu u adolescenciji

Djeca kojoj roditelji dozvoljavaju da gledaju seksualne sadržaje na tv-u u puno slučajeva ranije će stupiti u spolne odnose. Također, ti su adolescenti  skloniji rizičnom ponašanju, kao što je seks bez zaštite.

Postoji veza između gledanja seksualnih sadržaja i kasnijeg ponašanja

Istraživanje provedeno na više od 1200 tinejdžera starih između 12 i 14 godine, pokazalo je kako postoji uzročno-posljedična veza kod gledanja intimnih sadržaja na televiziji i internetu, te kasnijeg spolnog ponašanja.

Istraživanje je provela Asocijacija za psihološke znanosti, na način da su znanstvenici pratili koju vrstu filmova su djeca gledala s popisa od 50 filmova, s različitim udjelom seksi scena. Te su rezultate uspoređivali sa kasnijim ponašanjem ispitanika, provjeravajući njihovo seksualno  ponašanje, vrijeme stupanja u spolne odnose i mijenjanju partnera.

Djeca kopiraju sadržaje koje su vidjela u medijima

Primijećeno je također često kopiranje seksualnog ponašanja koje se može vidjeti na televiziji, u vidu prisiljavanja djevojaka na kopiranje viđenog. Psiholozi sa Dartmoutha zabrinuti su jer smatraju da takva praksa očito pokazuje da mladići djevojke vide kao seksualne objekte.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.