FER službeno postao prvi ‘bike friendly’ fakultet u Hrvatskoj

Udruga Sindikat biciklista uručila je jučer Fakultetu elektrotehnike i računarstva certifiktat ‘prijatelj bicikliranja’. FER je time postao prvi takav fakultet u Hrvatskoj, što je zaslužio poticanjem zaposlenika, studenata i posjetitelja na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom.

Iz arhive portala srednja.hr| bike parking ispred FER-a/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

– Pružanjem infrastrukture, svojim radom i nastojanjima, FER predstavlja pozitivan i poželjan primjer u društvu za očuvanje okoliša, zdravlja i javnog prostora putem povećanja održivog oblika kretanja – bicikliranja, poručili su iz Sindikata biciklista

Fotogalerija: Ispred zagrebačkih fakulteta tražilo se mjesto više na parkinzima za bicikle

Nakon uručenja laskavog priznanja dekan Mislav Grgić zahvalio se na laskavom priznanju pa izjavio.

‘Puno smo uložili u kvalitetnu infrastrukturu za bicikle i bicikliste, s inovativnim rješenjima u očuvanju sigurnosti bicikala. Hvala Sindikatu biciklista što je prepoznao naš rad, ali hvala i našim zaposlenicima i studentima što bicikliraju i čuvaju okoliš i svoje zdravlje!’

U Sindikatu biciklista svoj program certificiranja tzv. “cycle-friendly” organizacija tek započinju, nakon što su postali licencirani provoditelj certifikacije od strane Europske biciklističke federacije, što organizacijama donosi europsku standardizaciju.

Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati “prijatelji certificiranja” mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

– U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri poput FER-a pokazuju pozitivan pomak prema direktnom djelovanju u tom smjeru, zaključili su iz Sindikata biciklista.

Detalj s uručenja priznanja FER-u/ foto: PR

Odgovori