Nećete vjerovati od čega se radi većini omiljeni desert iz menze, SC nam otkrio kako nastaje
Malo koja stvar može toliko razveseliti napaćenog studenta, koliko to može hrana iz menze. Kad naletite na topli bečki i tek doneseni pommes, teško da bi vas itko mogao nadmašiti u sreći. Ustvari, veća sreća je samo ona kada uz sve to, na kraju vas dočeka i omiljeni studentski desert, a to je kokos kuglica.
Studentima su male radosti one koje najviše cijene, pa će se tako rijetko čemu toliko obradovati koliko omiljenoj hrani u menzi. Ipak, posebno mjesto u srcu svakog studenta imaju kolači. Iako djeluje kao da menza nije najbolje mjesto za pojesti kolač, u krivu ste! Upravo se u menzama skrivaju neki od najboljih kolača ikada.
Između ostalog, jedan od omiljenih studentskih deserata su upravo kokos kuglice. Zanimljivo je da ćete te kokos kuglice teško pronaći negdje drugdje, a i kad ih nađete, rijetko kad su jednako ukusne koliko one u menzi. Stoga, odlučili smo poslati upit u zagrebački SC, kako bismo doznali koji je recept u pitanju. Ipak slijede praznici, vrijeme je za domaće kolače!
– Naša radost i zadovoljstvo je kada studenti prepoznaju neke od proizvoda, a osobito kada prepoznaju proizvod kojeg naši djelatnici pripremaju u cijelosti. Time hrabrite njihov rad na zadovoljstvo svih nas. Kolač, kokos kuglica se izrađuje unutar slastičarnica Studentskog centra u Zagrebu. Izrađuje se na način gdje se iskorištavaju dijelovi kreme i biskvita koji nam preostanu prilikom izrade drugih kolača. Time imamo polu-smjesu u koju dodamo, čokoladu, rum, kokosovo brašno, cimet, vanilin šećer i marmeladu. Od dobivene finalne smjese oblikuju se kuglice te ih valjamo u kokosovo brašno i time se dobije navedeni kolač, odgovorili su nam iz Ureda upravitelja Sektora Studentska prehrana.
Sad kad je otkrivena ova tajna, nadamo se da ćete nastaviti biti redoviti posjetitelji menzi i slastičarni, iako imate odgovor na najveće pitanje. Doduše, ostatci od kolača koji će se sada pripremati za božićne praznike, definitivno će zaživjeti u novom izdanju!