Nema kraja gužvama u menzi na Ekonomiji, obećanja SC-a i dalje neispunjena
Dana 29. studenog prošle godine objavili smo ekskluzivnu vijest na osnovu informacija iz SC-a, o tome da se planira otvaranje druge linije u takozvanoj ‘sporoj’ menzi na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, koja bi svakako smanjila gužvu na studentima najbrojnijoj visokoškolskoj ustanovi u državi. Ipak nepunih deset mjeseci poslije, nova akademska godina je pred početkom, a sve što je urađeno na novoj liniji su ‘neki pripremni radovi’ objašnjavaju iz Studentskog centra.
Velike gužve u ‘sporoj’ menzi na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu trajat će do daljnjeg. Naime iako je pomoćnik sanacijskog upravitelja za prehranu SC-a Mirko Bošnjak najavio otvaranje nove linije u spomenutom studentskom restoranu još krajem studenog 2013., do sada su u tom pogledu učinjeni tek ‘neki pripremni radovi’. Dokle se došlo s najavljenim zahvatima na obje menze pri Ekonomskom fakultetu, ponovno nam pojašnjava Mirko Bošnjak.
Preuređen restoran za profesore i studente s posebnim potrebama
Obzirom da je Ekonomski fakultet u Zagrebu po broju studenata najveća visokoobrazovna ustanova u državi, čekanja u redovima u tamošnjim menzama često su nesnošljiva. Prepoznali su to i u Studentskom centru te početkom prošle godine najavili i ozbiljnije zahvate u restoranu Ekonomija (‘spora’ menza), od kojih je najvažniji svakako još jedna linija samoposluživanja. Ona će ipak još neko vrijeme ostati nedosanjani san.
– Neki pripremni radovi u prostoru EF-a koji je predviđen za liniju samoposluživanja studenata su u tijeku. Nastavak navedenih aktivnosti i dinamiku trebamo koordinirati s novim dekanom EF-a, rekao je pomoćnik sanacijskog upravitelja za prehranu SC-a Mirko Bošnjak.
Od tri restorana na Ekonomskom fakultetu, radovi na jednom su ipak privedeni kraju.
– Konačno smo završili preuređenje restorana za profesore i studente s posebnim potrebama u prizemlju, naglašava Bošnjak.
Veliki korak u sporoj menzi je klimatizacija prostora
Kada smo prethodne dvije godine ocjenjivali menze na zagrebačkom Sveučilištu, restoran Ekonomija redovno je zauzimao pozicije pri začelju. Neki od objektivnih pokazatelja koji su utjecali na to su zagušljiv zrak unutar prostora menze, s neugodno intenzivnim mirisom. Uz to je interijer i vrlo mračan.
– Uređena je postojeća studentska linija samopoluživanja, a postavljeni su i novi stropovi, nova rasvjeta, klimatizacija i tako dalje. Tijekom hladnog pogona ove godine napravljena je kompletna zamjena svih instalacija termičkoga bloka restorana SC-a u zgradi Ekonomskog fakulteta Zagreb, izvršene radove navodi Mirko Bošnjak.
Uz to je i popularna KEFA, doživjela neke nužne obnove.
– Završeni su zahvati na interijeru i krovištu studentskog restorana: fast food, picerija, slastičarnica, zaključuje pomoćnik sanacijskog upravitelja za prehranu.