U još jednom gradu na obali menza će raditi cijelo ljeto: I bez iksice cijene su povoljne
Studentski restoran Palacin u Šibeniku radit će tijekom ljeta za doručak i ručak. Njihov drugi restoran svoja vrata zatvara ovaj tjedan. Preko ljeta studenti nemaju subvenciju na iksici, ali oni i svi drugi u spomenutom studentskom restoranu mogu jesti po povoljnim cijenama. Primjerice, bolonjez stoji tri eura.
Iako studenti od 16. srpnja do 31. kolovoza nemaju subvenciju za prehranu u menzama na iksici, neki studentski restorani diljem Hrvatske ljeti imaju otvorena svoja vrata i hranu prodaju po komercijalnim cijenama. Već smo pisali da će ovog ljeta raditi menza u Rijeci, dvije menze radit će u Splitu, a jedna će raditi i u Šibeniku.
Juha jedan euro, piletina na primoštenski tri i pol eura
– Od 16. srpnja restoran Palacin prelazi na ljetni režim radnog vremena te će biti otvoren od 8:00 do 14:00 sati sve dane u tjednu, a vrijeme posluživanja ručka bit će od 12:00 do 14:00 sati. Restoran SKVUŠ bit će otvoren još do kraja ovog tjedna, točnije do petka 19. srpnja, dok će od 20. srpnja biti zatvoren za korisnike. Svoja vrata ponovo otvara 2. rujna prema uobičajenom radnom vremenu, napisali su iz Studentskog centra Šibenik na svojim internetskim stranicama.
Oni na svom Facebooku redovito objavljuju ponudu dnevnih jela pa su se tako u Palacinu posljednjih dana za ručak mogli pojesti panirani riblji štapići i varivo od mahuna, pohani patlidžani i šalša, pureći bečki i pomfrit, pizze, burgeri, hot dog, kotlet na roštilju i salata od krumpira, pohana brokula i varivo od graška ili brojna druga jela. Cijene objavljene na internetskim stranicama SC-a Šibenik za vanjske goste u restoranu SKVUŠ kreću se od jedan euro za juhu, tri eura za špagete bolonjez, tri i pol eura za piletinu na primoštenski ili jedan i pol euro za pomfrit.
U šibenskoj menzi lani se preko ljeta prodavalo do 60 obroka dnevno
Podsjetimo, menza u Šibeniku preko ljeta radila je prvi put prošle godine. Iz šibenskog SC-a u listopadu su za srednja.hr rekli da su dnevno preko ljeta prodali između 50 i 60 obroka dnevna. To su bile očekivane brojke s kojima su zadovoljni, otkrili su nam tada.
– Uvođenje komercijalne djelatnosti u poslovanje pokazalo se kao dobra praksa kod mnogobrojnih studentskih restorana u Hrvatskoj. Za šibensku menzu ovo je novina u poslovanju. Povoljnim cijenama obroka omogućavamo uštedu vremena i novca svim našim korisnicima urbanog životnog stila te smo u ovom kratkom vremenu stekli stalne goste. Upravo radi njih ostali smo otvoreni i tijekom ljeta, kazali su nam u listopadu iz šibenskog SC-a.