Inspirirajte se za novu Ideju godine: Ovo je osam tehnologija ključnih za razvoj poslovne ideje

PricewaterhouseCoopers, odnosno kraće PwC, globalna je organizacija koja koja se zalaže za pružanje kvalitetnih usluga na područjima revizije i računovodstvenog savjetovanja, poslovnog savjetovanja i poreznih usluga. Prije dvije godine su proveli veliko istraživanje i objavili osam novih tehnologija ključnih za razvoj poslovanja, a mogu poslužiti kao inspiracija za ovogodišnje srednjoškolsko natjecanje Ideja godine.

Foto: pixabay.com

PwC je na ljeto 2016. godine proveo veliko istraživanje i testirao više od 150 tehnologija na globalnoj razini, a rezultat te analize jest vodič za osam ključnih tehnologija za koje predviđaju da će imati najveći utjecaj na poduzeća diljem svijeta, piše tportal.hr.

U osam ključnih tehnologija pripadaju:

– Umjetna inteligencija

– Internet stvari

Kreće VI. izdanje 'Ideja godine' - Poslovnog natjecanja za srednjoškolce koji razmišljaju izvan okvira

– Digitalno proširena stvarnost

– Roboti

– Blockchain

– Virtualna stvarnost

– Bespilotne letjelice

– 3D ispis

Tražimo vašu najbolju tehnologiju

‘Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha’ moto je ovogodišnje Ideje godine, poslovnog natjecanja za srednjoškolce. Rezultat analize PwC-a vam može poslužiti kao nadahnuće za razvoj vlastite tehnologije kojom ćete realizirati neku poslovnu ideju, ali se možete držati i puno jednostavnijih stvari. Jer ono što od vas tražimo jest maštovitost, inovativnost kroz osmišljavanje ideje, te prezentacijske vještine.

Ovo je prošlih pet genijalnih timova s natjecanja Ideje godine, a upravo smo otvorili prijave za ovogodišnje natjecanje

Kao dodatne smjernice pogledajte proteklih pet genijalnih ideja koje su odnijele pobjedu na natjecanju, a imajte na umu i to da je glavna nagrada studijsko putovanje na destinaciju u Europi kao i besplatno korištenje prostorija Tehnološkog parka Zagreb na punih godinu dana, kako biste svoj proizvod doveli do savršenstva.

U finale natjecanja odlazi deset timova, a finale će se održati u Zagrebu, 3. svibnja ove godine, u prostorijama glavnog partnera Effectusa – studija financija i prava. Dan nakon finala svi timovi finalisti odlaze u posjet tvrtkama partnerima i prijateljima projekta. Sve ostale informacije možete pročitati u tekstu natječaja i u odgovorima na često postavljena pitanja.

____________________________________________________________________________________________

Ideja godine je srednjoškolsko poslovno natjecanje u organizaciji portala srednja.hr, a glavni partner projekt je Effectus – Studij financija i prava. Često postavljana pitanja i odgovore o projektu pronađite ovdje. Pratite sve novosti na Facebook pageu Ideja godine, na stranici www.srednja.hr/Ideja-godine ili nas pitajte putem maila idejagodine@srednja.hr

Odgovori