U kino idete samo zbog nachosa i onog finog umaka od sira? Evo kako ga napraviti doma, brzo
Puno smo priča čuli o famoznim nachosima i umaku od sira iz Cinestara da vjerujemo da neki ljudi samo zbog toga odlaze u kino. No, isti takav, ako ne i bolji, možete pripremiti kod kuće, gledali filmove ili ne.
Sastojci:
2 velike žlice maslaca
2 velike žlice brašna
1 šalica punomasnog mlijeka
1/4 čajne žličice soli
1/8 čajne žličice kajenskog papra
230 g cheddara ili nekog drugog sira
Priprema:
1. U srednje velikoj tavi otopite maslac, a kada se otopi dodajte brašno. Miješajte pjenjačom dok se ne stvori glatka žuta smjesa i dok se ne pojave mjehurići na rubovima tave.
2. Dodajte mlijeko u tavu i nastavite miješati. Nakon što umiješate mlijeko, pojačajte štednjak i miješajte dok ne zavri. Nakon što zavri, snizite temperaturu i ostavite umak da kuha dok se malo ne zgusne.
3. Dodajte papar i sol.
4. Dodajte sir i polako promiješajte dok se sir topi. Kada se otopi u potpunosti i smjesa postane glatka, vaš umak spreman je za posluživanje. Poslužite ga odmah jer će umak otvrdnuti nakon što odstoji.