Pretraga

Dobre vijesti za sve nemarne posuđivače: NSK daruje tri dana vraćanja knjiga bez plaćanja zakasnine

A- A+

Prethodno smo vas izvijestili o tome kako su Gradske knjižnice Rijeka 19. listopada svim svojim građanima omogućili da svoje godišnje iskaznice izrade za 50% nižu cijenu to jest za 25 kuna. A dobre vijesti za članove pogotovo one nemarne ima i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu. Iz PR službe doznajemo da će svoje korisnike obradovati trodnevnom akcijom „Knjigu vrati, ništa ne plati!“.

NSK/ foto: Ivan Božić|srednja.hr

Povod za obje akcije je isti odnosno Mjesec hrvatske knjige, koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog, s tim u NSK svoju akciju povezuje i s Danom hrvatskih knjižnica, koji se obilježava 11. studenog.

Izdvojeni članak

Ne propusti priliku: U knjižnicama ovog grada nude 50% popusta na godišnju članarinu

Upravo tri dana uoči tog Dana, odnosno od 8. do 10. studenoga ćete moći vratiti knjige, bez plaćanja zakasnine. Tako da ako već mjesecima niste vratili knjigu, barem zapamtite tri navedena dana pa ju vratite za badava.

Inače NSK-a ovakve akcije provodi od 2011. godine, a razlikovale su se po broju dana unutar kojih ste ‘neokrznuti’ mogli vratiti knjige.     

Na kraju dodajmo da se manifestacija Mjesec hrvatske knjige održava se od 1995. godine te je u stalnom rastu po broju sudionika i programa. Tako su manifestaciju 1995. godine obilježavale 102 knjižnice, koje su provele petstotinjak programa, dok je u prošloj održano više od dvije tisuće programa u 213 knjižnica.

Manifestacijom se nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama što intenzivnije govoriti o knjizi, bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica, knjižara i slično. Ideja je okupljati na različitim programima sve one koje knjiga istinski zanima.