Pretraga

Konačno se oglasio netko iz škole u kojoj predaje profesorica koja je digla 150 učenika s ‘nečedne’ predstave

A- A+

Ranije danas smo vas izvijestili kako se u Histrionu se u srijedu dogodila nesvakidašnja scena na predstavi Petak (za)metak, ali ne pozornici, nego u gledalištu. Naime, profesorica Druge Ekonomske škole Zagreb, usred je predstave izvela van 150-ak učenika, smatrajući da je sadržaj predstave prost i neprimjeren za njihov uzrast.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Ravnateljica Druge ekonomske škole je kolegama s Antene Zagreb, koji su prvi vijest objavili na svojim stranicama rekla kako nitko iz škole neće istupati u mediji vezano za ovu temu pa joj se ni mi nismo niti pokušavali javiti.

No, profesorica stručnih predmeta u Drugoj ekonomskoj školi, stala je u obranu kolegica objavivši Facebook status. Odmah je na početku statusa navela (a potom nam je i dodatno pojasnila) kako nije gledala predstavu, nego da svoju obranu bazira na temelju dojmova kolegica s kojima svakodnevno radi.

Tako je između ostaloga navela kako su kolegice vodile prvašiće (15-godišnjake) i da se eksplicitne scene ponavljaju u cijeloj predstavi uz konstantne psovke.

Kako smo naveli u prvom tekstu, svaki profesor uoči organiziranog vođenja učenika na predstavu, može besplatno pogledati predstavu, a svakako se i informirati se o njoj na više načina. Također smo naveli kako profesorica nije prethodno gledala predstavu, ali se informirala u kazalištu o njoj.

U svome statusu profesorica navodi kako je njenim kolegicama rekli da je u predstavi samo jedna neprimjerena scena te da se pojavljuje nekoliko psovki.

Dometnula je da bi i sama napustila predstavu da je tamo nazočila, ali iz nekih drugih razloga, a na kraju je pripomenula i kako njene brojne kolege u zatvorenim Facebook grupama smatraju da je sadržaj ‘sporne’ predstave primjerenim i za osnovce u šestom razredu te da je sve skupa sigurno dobra besplatna reklama za predstavu.