Pretraga

Ne propusti priliku: U knjižnicama ovog grada nude 50% popusta na godišnju članarinu

A- A+

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog, u brojnim knjižnicama diljem zemlje održavaju se različiti programi pa i neke akcije, kojima je cilj doprijeti do što većeg broja građana. Jedna od takvih je i jednodnevni popust Gradskih knjižnica Rijeka, u kojima ćete u petak (19. listopada) moći doći do svoje godišnje iskaznice za 50% nižu cijenu to jest za 25 kuna.

Pri Gradskim knjižnicama Rijeka djeluje ukupno deset knjižnica i čitaonica te ćete u svakoj od njih moći izvaditi svoju iskaznicu.

Izdvojeni članak

Mrak vijest: Među 32 najljepše knjižnice svijeta uvrštena i najveća fakultetska knjižnica u Hrvatskoj

Lokacije su: Središnji odjel Palača Modello (M. Gupca 23), Središnji odjel Filodrammatica (Korzo 28), Dječji odjel Stribor (Trg 128. Brigade HV-a 6), Narodna čitaonica (Korzo 24), Ogranak Trsat (V. Bubnja 1), Ogranak Zamet (Trg riječkih olimpijaca 1), Ogranak Turnić (F. Čandeka 36E), Ogranak Drenova (Brca 8b), Knjižnica Čavle (Čavle 206) i Knjižnica Vid Omišljanin (Prikešte 13).

Navedeni odjeli i ogranci u petak će raditi od 8 do 19 i 30 sati, osim Knjižnice “Vid Omišljanin” i Knjižnice “Čavle”, koje će raditi prema njihovom skraćenom radnom vremenu odnosno od 9 do 13 sati.

Inače manifestacija Mjesec hrvatske knjige održava se od 1995. godine te je u stalnom rastu po broju sudionika i programa. Tako su manifestaciju 1995. godine obilježavale 102 knjižnice, koje su provele petstotinjak programa, dok je u prošloj održano više od dvije tisuće programa u 213 knjižnica.

Manifestacijom Mjesec hrvatske knjige nastoji se na državnoj, ali i na lokalnim razinama što intenzivnije govoriti o knjizi, bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica, knjižara i slično. Ideja je okupljati na različitim programima sve one koje knjiga istinski zanima.