Pretraga

Ne propustite razne programe na sedmoj Noći knjige: Možda vas motivira na čitanje

A- A+

Po sedmi puta, u ponedjeljak 23. travnja, održat će se Noć knjige. Ovoga puta će u manifestaciji sudjelovati rekordna 284 grada i mjesta diljem Hrvatske, a sudjelovat će više od 625 knjižnica i knjižara, nakladnika, odgojno-obrazovnih ustanova, kulturno-informativnih centara, muzeja i udruga pisaca.

Koliki je opseg ovog događaja, svjedoči podatak da su pripremili dosad oko 1200 akcija i programa, a prijave još pristižu!

O tim programima se možete detaljnije informirati na službenoj stranici manifestacije.

Posebno veseli okolnost da je među sudionicima manifestacije ove godine čak 188 osnovnih škola, što je stopostotno povećanje u odnosu na prethodnu godinu. U programu će sudjelovati i 26 vrtića te brojne srednjoškolske i visokoškolske ustanove.

Program Noći knjige počinje u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu kad se tradicionalno zgražamo nad podacima o čitalačkim navikama Hrvata, koje iščitava GfK iz svog istraživanja hrvatskog tržišta knjiga.

Inače Noć knjige se održava u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige, a ovogodišnja tema joj je Budućnost knjige.