Pretraga

Portal Kulturpunkt.hr organizira 9. po redu novinarsku školicu, evo kako se prijaviti

A- A+

Kurziv, nakladnik portala Kulturpunkt.hr, organizira 9. po redu novinarsku školicu. Cilj ovog projekta usavršavanje je autora u području novinarstva, posebice onih koji prate suvremenu kulturu. Školica će se održavati u večernjim satima ponedjeljkom i srijedom, a trajat će od listopada do sredine prosinca. Školica je ograničena na 15 polaznika koji će, nakon prijave, proći selekcijski postupak. Prijave su otvorene do 22. rujna, a prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 18 do 30 godina, bez obzira na to jesu li zaposleni, nezaposleni ili studenti.

izvor: Kulturpunkt.hr

Otvorene su prijave za 9. po redu Kulturpunktovu školicu novinarstva, a traju do 22. rujna. Školicu organizira Kurziv, nakladnik spomenutog portala, s ciljem usavršavanja novinara i to posebice onih koji prate suvremenu kulturu. Školica će se održavati u večernjim satima ponedjeljkom i srijedom, a trajat će od listopada do sredine prosinca. Detaljan raspored i program polaznici će dobiti na prvom susretu 9. listopada.

Program novinarske školice obuhvaća tri segmenta – teorijski, radionički i praktični

Program Školice obuhvaća seriju predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim
praksama, kao i kulturnim te medijskim politikama. Drugi segment, onaj radionički, usmjeren je na usvajanje pisanog i radijskog novinarstva te medijske pismenosti. Treći segment programa čini praktičan rad na tekstovima, uz izravnu mentorsku podršku te objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt.hr.

Ovaj edukacijski program besplatan je za sve, a provodi ga udruga KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, u suradnji s Multimedijalnim institutom i net.kulturnim klubom mama, a podržan je od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba i Zaklade Kultura Nova.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 18 do 30 godina, a nije potrebno ni prethodno novinarsko iskustvo

Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 18 do 30 godina bez obzira na to jesu li zaposleni, nezaposleni ili u statusu studenta. Poželjni su, dakle, svi oni koji žele usavršiti novinarske vještine i upoznati se sa suvremenim umjetničkim praksama. Bitna je stavka i da se ne traži prethodno novinarsko iskustvo, no od polaznika se očekuje da prisustvuju predavanjima i sudjeluju u pisanju završnog eseja.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, kratki životopis (do 150 riječi), motivacijsko pismo (do 1800 znakova), autorski osvrt na neko događanje u području kulture (od 1800 do 2700 znakova) te kontakt podatke (e-mail, broj mobitela).

Prijave se šalju na e-mail adresu [email protected] s naslovom ‘Prijava za novinarsku školicu’ i to najkasnije do 22. rujna u ponoć. Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir, kao niti one koje su poslane nakon roka. Novinarska školica prima do 15 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila najkasnije do 2. listopada.

Na istu e-mail adresu možete poslati i bilo koji upit vezano za školicu ili njezin sadržaj.