Pretraga

Provjerite gdje je sve besplatan ulaz na Noć muzeja 2019.

A- A+

Ljubitelji muzeja i kulturne baštine ovoga tjedna dolaze na svoje. U petak, 1. veljače održat će se popularna manifestacija Noć muzeja 2019., a u sklopu nje zainteresiranima je omogućen slobodan ulaz u dvjestotinjak muzeja i kulturnih ustanova. Noći muzeja priključuje se iz ZET koji uvodi besplatnu tramvajsku i autobusne linije.

Tema ovogodišnje Noći muzeja spaja naizgled nespojivo – muzeje s inovacijama i digitalnom budućnošću.

Slobodan ulaz u preko 200 ustanova

Izdvojeni članak

Poznat datum održavanja uvijek popularne manifestacije Noć muzeja 2019.


I ove godine u manifestaciju su se, osim muzeja, uključile i galerije, baštinske, znanstvene i obrazovne ustanove diljem Hrvatske. Događaj kreće već u 18 sati u petak i traje do 1 sat iza ponoći ili iznimno u vrijeme koje su odredile ustanove sudionice.

Cilj manifestacije Noć muzeja je predstaviti hrvatsku kulturu, umjetnost i znanost kroz besplatne izložbe i raznolika događanja. U sklopu Noći muzeja posjetitelji će besplatno moći posjetiti oko 200 ustanova, a o kojima je riječ možete doznati pri dnu ovoga teksta.

Važno je za napomenuti kako se je za dio sadržaja potrebno unaprijed predbilježiti te rezervirati svoju besplatnu ulaznicu. Više o tome možete doznati klikom na poveznicu na svaki od muzeja s popisa.

Besplatan prijevoz u Zagrebu

Zagrepčanima će o ove godine dolazak do željenog muzeja javnim prijevozom biti pojednostavljen. Naime, ZET uvodi besplatnu tramvajsku i autobusne linije koje voze do ustanova uključenih u Noć muzeja 2019. Posebne linije s prometovanjem kreću u petak u 18 sati.

Izdvojeni članak

Evo kako je izgledala Noć muzeja uz vintage kostime u ŠPUD-u

Turistički tramvaj vozit će do 1 sat iza ponoći na muzejskoj liniji kružnom trasom: Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića – Praška – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg Republike Hrvatske.

Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad trasom: Frankopanska – Mesnička – Brezovačkog – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Trg Svetog Marka – Mesnička – Frankopanska – Muzej Mimara.

Autobus će od 18 sati pa sve do ponoći voziti i na liniji od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i natrag trasom: Trg Mažuranića – Savska – Ulica grada Vukovara – Nacionalna sveučilišna biblioteka – Muzej suvremene umjetnosti.

Iz ZET-a napominju kako će se polasci s Trga Mažuranića ostvarivati od 18 sati svaki puni sat, dok će se polasci od Muzeja suvremene umjetnosti ostvarivati također svaki puni sat, počevši od 18.30, sve do 0.30 sati iza ponoći. Izvanredno, uspinjača će voziti do 2 sata ujutro.

Popis ustanova koje sudjeluju u Noći muzeja 2019. (abecedno po gradovima)

B

Č

C

D

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Đ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download