Pretraga

Sljedeći tjedan NSK daruje tri dana za povratak knjiga bez plaćanja zakasnine

A- A+

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenog, a riječ je o manifestaciji koja promiče knjigu i čitanje kao društvenu vrijednost. Tim povodom i na Dan hrvatskih knjižnica Nacionalna i sveučilišna knjižnica svojim korisnicima daruje tri dana za povratak knjiga bez plaćanja zakasnine.

Nacionalna i sveučilištna knjižnica| foto: srednja.hr

Mjesec hrvatske knjige 2017. posvećen je enciklopedistici, a središnja je tema i geslo ovogodišnje manifestacije glasi ‘Sve na jednom mjestu’. Cilj je tzv. svijet ideja približiti korisnicima, križajući njegove mreže, pridonoseći tako rastu i širenju javnoga znanja.

Izdvojeni članak

Poznat datum održavanja ovogodišnjeg jubilarnog 40. Interlibera

Mjesec knjige obilježava se na različite načine kroz više od 2.000 programa, a one koji kod sebe imaju neke knjige koje u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu nisu vratili dulje vrijeme, dobre vijesti – povodom ove manifestacije i Dana hrvatskih knjižnica NSK svojim čitateljima daruje tri dana za povratak knjiga bez plaćanja zakasnine. Korisnici će bez naplate zakasnine posuđene knjige moći vratiti 9. do 11. studenoga. Podsjećamo, u četvrtak i petak radno vrijeme knjižnice je od 8 do 21 sat, a u subotu od 9 do 14 sati. Više o programu manifestacije Mjesec hrvatske knjige doznajte na ovoj poveznici.

Spomenimo za kraj i kako se ovoga mjeseca, od 7. do 11. studenog na Zagrebačkom Velesajmu održati jubilarni 40. po redu sajam knjiga Interliber, na kojemu će se predstaviti više od 300 izlagača iz čak 13 različitih zemalja.