20 stvari koje možeš raditi na Šumarskom fakultetu 20.4.

Matura je pred vratima, a odmah nakon toga i upis na fakultet. Znamo i u potpunosti razumijemo kako se osjećaš i možda ne bi bilo loše da si uzmeš jedan dan odmora od svih briga koje se nagomilavaju. Zato ti predlažemo da posjetiš Šumarski fakultet 20. travnja jer tamo možeš:

Šumarski fakultet

1. Saznati jesi li dovoljno snažan biti šumar ili drvarac
2. Napraviti svoj pravi pravcati herbarij
3. Doznati zašto štikle ostavljaju tragove na drvenim podovima
4. Preko DNK analize saznati jesi li u rodu s bananom


5. Otputovati u mikrokozmos
6. Upoznati se s drvnom magijom
7. Naučiti kako se riješiti zoonoza
8. Vidjeti masu kukaca


9. Saznati kako se mjeri udobnost namještaja
10. Impregnirati drvo


11. Naučiti prepoznati stabla i bolesti stabla iz zraka
12. Slušati o bitnosti kvalitete briketa i peleta da ti peć bude maksimalno učinkovita
13. Upoznati se s bioraznolikošću hrvatskih šuma
14. Vidjeti prave biljne forenzičare
15. Obići lovačku zbirku


16. Popričati s godovima drveća
17. Testirati koliko su izdržljive ladice
18. Zavoljeti konstrukcije od drva


19. Izraditi nešto od drva
20. Svjedočiti uzletu Drona Phantoma

Pitaš se kako je to sve moguće? Zahvaljujući strukturi Fakulteta koja ti nudi i velik dio praktičnog rada tijekom studiranja. Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu djeluje u dva odsjeka – Šumarski i Drvnotehnološki odsjek. Unutar šumarskog odsjeka nalazi se sedam laboratorija i šest zavoda: Zavod za ekologiju i uzgajanje šuma, Zavod za izmjeru i uređivanje šuma, Zavod za šumarsku genetiku, dendrologiju i botaniku, Zavod za šumarske tehnike i tehnologije, Zavod za zaštitu šuma i lovno gospodarenje, Zavod za nastavno-pokusne šumske objekte; dok s druge strane na Drvnotehnološkom odsjeku se nalazi deset laboratorija i pet zavoda: Zavod za znanost o drvu, Zavod za tehnologije materijala, Zavod za organizaciju proizvodnje, Zavod za procesne tehnike, Zavod za namještaj i drvne proizvode. Ove godine Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu obilježava 120 godina sveučilišne nastave.

Sigurni smo da je navedenih 20 razloga i više nego dovoljno da se 20. travnja 2018. zaputiš prema Šumarskom faksu jer se tada održava Dan otvorenih vrata fakulteta. Program je krcat ludim i uzbudljivim predavanjima i obilascima, a svakako ti preporučamo da čekiraš i njihovu web stranicu. Tamo ćeš pronaći još gomilu prezabavnih stvari koje rade studenti i profesori Šumarskog.

Dali smo ti 20 razloga za 20.4., a na tebi je da tada skočiš do maksimirske šume na Šumarski. Možda se zaljubiš u šumarstvo ili drvnu tehnologiju i riješiš svih muka odabira fakulteta. To je dosta ne-loše, zar ne?

Odgovori