Dobra priprema za maturu: Prijavite se za natjecanje iz engleskog i osvojite stipendiju

Jesi li ti jedan od onih u razredu koji se strese kada netko na engleskom krivo naglasi neku riječ? Onaj koji svima pomaže riješiti zadaću jer nisu sigurni kako se nešto piše? Uvijek razmišljaš o studiju na engleskom? E, pa ovo je onda prava stvar za tebe. RIT Croatia organizira natjecanje iz engleskog kroz koje možeš upoznati maturante koji reagiraju jednako poput tebe. Usput, kada si tamo, možeš dobiti i stipendiju.

Priča iza natjecanja zapravo je vrlo jednostavna. RIT Croatia organizira natjecanje iz engleskog jezika. Prva faza održava se u gradovima diljem Hrvatske 17.ožujka i najbolji od najboljih prolaze u drugu fazu koja se održava 24. ožujka na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu. Ako ćeš biti među 10 najboljih, dobit ćeš stipendiju u vrijednosti do 7.000 eura. Ako nećeš biti među odabranom ekipom, saznat ćeš barem kako stojiš u konkurenciji ostalih maturanata, napravit ćeš dobar test iz engleskog, a možda usput i upoznaš nekoga tko grize nokte pod satom engleskog kada netko nešto krivo naglasi.

A što zapravo znači stipendija?

Stipendije su nepovratna novčana sredstva iskoristiva za upis na stručne preddiplomske studije RIT Croatia: Menadžment u turizmu hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb), Informacijske tehnologije / Web and Mobile Computing (Dubrovnik i Zagreb). Iznos ostvarene stipendije važeći je za upis u akademskoj godini 2018./2019. te se dijeli na sve četiri godine studija.

Više informacija o samim detaljima možeš pronaći na linku ovdje, ali nemoj odmah pobjeći. Pripremili smo za tebe mali test. Ako se prepoznaješ u sljedećim gifovima, RIT Croatia natjecanje iz engleskog je za tebe:

1. Ako bez greške riješiš test iz engleskog

2. Ako razumiješ kako se Ross osjeća

3. Ovako reagiraš kada netko krivo naglasi neku riječ na satu engleskog

4. Ako misliš da ne možeš pasti engleski

5. Ako se ovako osjećaš dan prije ispita iz engleskog

6. Kada profa iz engleskog misli da je napokon našla zadatak koji ne možeš riješiti

Ako si prošao ovaj kratki gif test, predlažemo ti da nastaviš dalje na veliko RIT Croatia natjecanje iz engleskog. Prijavi se na linku ovdje.

Odgovori