Spas za kasnilice: Kasni upisi na inozemna sveučilišta

Ako si ciljao na studiranje vani, ali si zbog drugih obrazovnih briga prošišao sve rokove za prijavu na neki od studija vani, opusti se! Još uvijek je moguće upisati fakultet u inozemstvu! IntegralEdu organizira Clearing događaj u Zagrebu 19. srpnja za kasne prijave za studij u Velikoj Britaniji. Što je Clearing, koji studiji su u ponudi i što je sve potrebno donosimo u nastavku.

Clearing događaji se organiziraju kako bi razna sveučilišta popunili prazna mjesta na svojim studijskim programima. To je dobra prilika kako za sveučilišta tako i za studente koji ‘kasno pale’ ili se predomišljaju do zadnjeg trenutka. Mjesta na sveučilištima ima i sigurno možeš pronaći neki studij u potpunosti po tvojoj mjeri.

Ovaj događaj je pogodan za one koji su se tek nedavno odlučili prijaviti na neki od studija u inozemstvu ili su propustili to učiniti u pravo vrijeme, za one koji su odlučili promijeniti izbor studija ili za one koji se jesu prijavili prije 30.6. na neki od studija vani ali još nisu dobili odgovor od sveučilišta.

Na ovom Clearing događaju bit ćeš u prilici razgovarati s predstavnicima ponajboljih sveučilišta iz Ujedinjenog Kravljevstva, kao što su De Montfort University, University of Law te Coventry University. Osim što ćeš u razgovoru s njima dobiti bolji uvid u studiranje u UK, moći ćeš se prijaviti i na njihove preddiplomske i diplomske programe. I što je najbolje od svega, odmah ćeš saznati jesi li upao ili ne.

Sve što trebaš ponijeti sa sobom su svjedodžba o položenoj državnoj maturi (ako ju već imaš), prevedenu na engleski jezik i/ili svjedodžbe svih razreda srednje škole također na engleskom jeziku. Ako ti treba pomoć oko prijevoda dokumenata možeš se obratiti ekipi iz Integral Edukacijskih programa. Ukoliko već imaš certifikat znanja engleskog jezika kao IELTS, TOEFL ili Cambridge test ponesi i njega. Treba ti još samo kopija osobne iskaznice ili putovnice.

Clearing događaj održat će se 19. srpnja u uredu IntegralEdu na adresi Pierottijeva 5 u Zagrebu, od 10 do 18 sati. Ako želiš sudjelovati, prijavi se putem ovog linka. Više informacija o samom događaju možeš potražiti na stranicama IntegralEdu ili na njihovom fejsu. 

Odgovori