Lijepom i utješnom porukom profesorica hrvatskog jezika ohrabrila učenike nakon objave rezultata mature

Privremeni rezultati državne mature stigli su jučer u podne pa kandidati za upis na visokoškolske ustanove sada znaju jesu li završili srednju, odnosno na koji su fakultet upali te kako su riješili svaki od ispita koje su polagali. Tom prilikom se profesorica hrvatskog jezika u XII. gimnaziji obratila maturantima svoje škole, s nekoliko lijepih i ohrabrujućih riječi.

Između ostaloga, naglasila je da smatra kako ispit ne odražava koliko učenici razumiju književnost ili koliko su pismeni, a ni koliko su učenici uživali čitajući pojedine tekstove.

Poznata književnica i profesorica pojašnjava zašto se na maturi iz Hrvatskog uopće ne bi trebao pisati esej

Dodala je da je njen cilj bio učenicima predmet predstaviti na način da ga zavole te da smatra kako ga je u slučaju većine učenika postigla.

Pročitajte njenu poruku i napišite nam u komentarima slažete li se s time da ispit iz hrvatskog jezika na maturi, ne odražava pismenost učenika i njegovu upućenost u književnost.

‘Kao što vidite, ovogodišnja matura iz hrv. bila je djelomice i lutrija. Nadam se da niste jako razočarani rezultatima. Znam koliko znate, znate i vi. Ne zaboravite da ovaj ispit ne odražava koliko razumijete književnost, koliko ste pismeni, i koliko smo u nekim tekstovima uživali.

Moj cilj je bio da zavolite predmet. Mislim da sam ga, kod većine, ostvarila.

Dalje svima sretno, nadam se da upadate kamo ste htjeli.

Voli vas prof.’

Odgovori