Maturanti iznenađujuće pozitivni oko Fizike: 2.221 osoba odgovorila koju ocjenu očekuje iz tog ispita mature

Najpopularniji izborni predmet i na ovogodišnjoj državnoj maturi jest Fizika, koju je prijavio ukupno 8.381 pristupnik. Maturanti i maturantice s kojima smo nakon ispita popričali oko njegove težine imali su podvojeno mišljenje, no, ako je suditi po odgovorima koje su obilježili u našoj anketi, većina njih ipak očekuje najvišu ocjenu iz tog predmeta.

Foto: pixabay

– Ispit nije bio ništa teži niti lakši od prijašnjih, ništa neočekivano. Zadnji zadatak s bananama je bio malo zahtjevniji, ali izvediv. Većina zadataka koji su se pojavili u ispitu u mojoj su školi za ocjenu dovoljan ili dobar stoga nisu zadavali nikakve prevelike probleme jer sam ipak imala, kroz godine, puno bolje ocijene, kazala nam je  nakon napisanog ispita mature iz Fizike Lorna, učenica Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Osijeku.

Osim iz Biologije, bez objašnjenja izmijenjena i rješenja iz Fizike: Maturanti ogorčeni ponašanjem NCVVO-a

Predvidjela je tada da bi iz ovog predmeta mogla dobiti četvorku, no, sudeći po odgovorima njenih vršnjaka, većina maturanata iz Fizike očekuje još višu ocjenu – peticu.

U anketi s pitanjem ‘Koju ocjenu očekujete na ispitu mature iz Fizike?’ do objave ovog teksta glasala je ukupno 2.221 osoba, a odgovori su poprilično ujednačeni.

Većina, njih 23,83% ipak očekuje ocjenu odličan. Ukupno 20,90% maturanata iz Fizike očekuje dovoljan, a njih 20,41% očekuje trojku. Ocijenu nedovoljan iz tog ispita mature očekuje 19,10% učenika, a najmanje ih očekuje četvorku – 15,81%.

Koju ocjenu očekujete na ispitu mature iz Fizike?

_____________________________________________________________________________________

Svoje bodove za maturu možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova za maturu.

Odgovori