COLLEGE DAY: Odgovor na vaših milijun pitanja što nakon mature

College Day koji organizira RIT Croatia namijenjen je svim srednjoškolcima, a posebice učenicima 4. razreda koji biraju fakultet i, sigurni smo, imaju milijun pitanja. Dok neki već znaju što žele upisati, drugi nisu sigurni u odabir i promišljaju o mogućnostima.

Rit Croatia COLLEGE DAY

Odlučili smo organizirati događanje koje će srednjoškolcima pružiti mogućnost da o temama vezanim uz odabir fakulteta porazgovaraju s onima koji studiraju ili rade na fakultetu.

Upravo zato, odvoji vrijeme u petak, 26. siječnja od 14:30 sati i na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu upoznaj naše:

  • STUDENTE koji će ti predstaviti američki način studija u Hrvatskoj kao i izvannastavne aktivnosti te sustave podrške koje im RIT Croatia pruža.
  • SAVJETNIKE ZA UPISE i porazgovaraj o upisnom procesu ili primjerice o dobivanju stipendija
  • SAVJETNIKE ZA RAZVOJ KARIJERE i s njima popričaj o tome što je važno za karijeru te kako uopće karijeru planirati; što poslodavci traže od studenata i budućih zaposlenika te koliko je praksa važna za razvoj karijere i traženje zaposlenja.

Ispuni ovaj OBRAZAC i prijavi se na College day!

Uz sve to, pripremili smo i zanimljive radionice iz vrlo popularnog gaminga, razvoja mobilnih aplikacija, i iz područja društvenih mreža.

Radionice na kampusu u Dubrovniku (cijeli program možeš vidjeti OVDJE):

  • Važnost društvenih mreža,Tibor Pištalo, diplomant RIT Croatia i Community Manager u tvrtci Mint Media

Društvene mreže vrlo su važan faktor u stvaranju pozitivnog imidža osobe/firme. Na što sve treba paziti prilikom korištenja društvenih mreža, kako osobno tako i u ime kompanije? Što izjegavati? Kako utječu na pronalazak posla? Kako izgraditi brand i zdravi community putem društvenih mreža? Zašto se svakog dana sve više kompanija odlučuje priključiti društvenim mrežama i koje su prednosti i nedostaci? Kako se kompanije predstavljaju na različite načine i na što treba paziti?

  • Games & Tourism: Two fields that play well together, dr.sc. Elizabeth Lawley, Professor and Director of the Lab for Social Computing, RIT

Sve veća popularnost lokacijskih video igara (location-based games)  i aplikacija proširene stvarnosti (augmented reality applications) dovodi do stvaranja novih prilika za suradnju između turističkih destinacija i dizajnera video igara. Područja dizajna video igara i turizma imaju mnogo toga zajedničkog: fokus na iskustvo korisnika, motivaciju i angažman. Tijekom ove radionice imaš priliku naučiti više upravo o tim zajedničkim aspektima spomenutih područja. Predavanje je na engleskom jeziku

Radionice na kampusu u Zagrebu (cijeli program možeš vidjeti OVDJE):

  • Stories – kako postati utjecajan na društvenim mrežama?, Iva Soldo (Bamboo Lab) u suradnji s HUB385

Tijekom interaktivnog predavanja bavit ćemo se Insta i Snap Storyjima, vlogovima te real-time marketingom. Snapchat je predstavio budućnost komunikacije na društvenim mrežama, a razgovarat ćemo i o tome zašto brendovi u Hrvatskoj (ali i ti kao pojedinac) trebaju eksperimentirati s novim digitalnim formatima i graditi svoj utjecaj u online svijetu. Sve to, uključujući i kako su prošle ovogodišnje najkul kampanje na Instagramu i Snapchatu.

  •            Uvod u razvoj mobilnih aplikacija, Andrej Šarić, diplomant i predavač na RIT Croatia

Na ovoj radionici imaš priliku upoznati se s procesom razvoja mobilnih aplikacija za iOS platformu. Za vrijeme radionice koristit ćeš Xcode razvojno okruženje i naučiti osnovne korake potrebne za razvoj jednostavne aplikacije

Još je samo preostalo da se prijaviš klikom OVDJE i vidimo se!!

Odgovori