Moguće je ići na maturalac više od jednog puta tijekom školovanja? Da, evo kako!

Maturalac u srednjoj školi je najviše iščekivano putovanje tijekom boravka u srednjoj školi, a nakon što završi, ono postaje putovanje kojeg se uvijek rado sjetimo i koje nam služi kao neiscrpan izvor zanimljivih i ludih priča. No, kako bi reagirao da ti kažemo da je zaista moguće ići na maturalac više od jednog puta tijekom školovanja? Pronašli smo savršenu alternativu, a pronaći ćeš ju niže u tekstu!

pixabay

Možda najzanimljiviji dio maturalca je upravo to što se putuje u inozemstvo. Bila to Italija, Španjolska ili Grčka, osjećaj koji nam dolazi nakon što na kratak period izađemo iz Hrvatske je neopisivo dobar. Isto tako može biti veoma problematično ako uđeš u izravnu komunikaciju na stranom jeziku i odjednom postaneš svjestan činjenice da petica u imeniku ne znači puno kada ti je riječ na vrhu jezika ali ju jednostavno ne možeš izustiti.

If you can read this title, you should see what this article is about

Na svu sreću, postoji lijek za tvoj problem, a ime mu je IntegralEdu. Oni ne nude samo učenje i usavršavanje stranog jezika, već te ‘bace u vatru’ s hrpom stranaca pred kojima ne možeš glumatati da poznaješ jezik. To zapravo znači da organiziraju dvotjedne jezične tečajeve u inozemstvu – dakle, otputuješ u stranu zemlju i kreneš usavršavati strani jezik, ali i sebe. Ako misliš da ti tvoji starci to ne bi dopustili jer misle da ne zaslužuješ još jedan maturalac, pokaži im katalog putem kojega će se uvjeriti da je ovo idealna prilika za tebe jer ćeš osim jezičnih, naučiti nove društvene vještine i definitivno ‘grow up a little bit’. Za vrijeme pohađanja tečaja iskusit ćeš život na kampusu, upoznati ljude iz cijelog svijeta i susresti se s novim kulturama. I vratit ćeš se pun novih iskustava i predivnih uspomena, ali i s jako puno novih poznanstava.

Tečajevi su u potpunosti prilagođeni tebi i tvojim željama i potrebama, i najvažnije od svega, nisu dosadni i monotoni. Osim što organiziraju općenite sate stranog jezika, mogu te pripremiti za upis na nekom sveučilištu izvan Hrvatske ili pak skombinirati učenje jezika s nekim sportom ili hobijem kojim se baviš.

Ako misliš da ni navedeni razlozi nisu dovoljni za nagovaranje tvojih staraca, pokaži im katalog koji će ih uvjeriti da se zaista nemaju što brinuti.

Global Young Leaders  – Dulwich College

Ako voliš komentirati politiku, ekonomiju ili pravo i zanimaju te globalna pitanja, ovo je mjesto za tebe. Kroz seminare, rad u malim grupama i debate, možeš naučiti kako prezentirati argumente i koristiti tehnike pregovaranja, predstaviti svoje ideje publici, strukturirati argumente, odabrati odgovarajući stil izražavanja te koristiti retoričke tehnike. Ako imaš između 14 i 17 godina, možeš upisati i napredne tečaje na kojima se raspravlja o temama iz područja filozofije, ekonomije i politike na sveučilišnoj razini.

Academic Summer – DLD London

Ako već imaš razvijen ukus za svoje interese, u ovom programu možeš odabrati četiri predmeta koji se izučavaju svakog tjedna. Ponuda je stvarno velika i sastoji se od: umjetnosti, kazališta glazbe, biologije, kemije, fizike, poslovanja, dizajna i tehnologije, povijesti, pisanja eseja, prezentacijskih vještina, književnosti, matematike, računala i IT tehnologije te okoliša.

 Film&Rock Academy – Millifield School

Samo za prave ‘kulere’ u društvu – rock i filmska akademija. Na rock akademiji možeš naučiti ponešto o glazbenoj teoriji i praksi, pisanju pjesama te radu i nastupima u skupinama. S druge strane, na filmskoj akademiji možeš istraživati filmsku tehniku, metodu režiranja, produciranja filmova i razviti svoje prezentacijske vještine.

Ako nisi anglofil, Integraledu nudi i programe u drugim zemljama tako da možeš otići od Njemačke do SAD-a. Baci oko na cijeli program, izaberi zemlju i program koji ti se sviđa, i uvjeri starce da je ovo savršena prilika da se odmore od tebe (ali i da ti nešto naučiš).

Odgovori