Nalaze ključeve, dokumente, zubne proteze: Otkrijte što se događa s vašim stvarima kada ih izgubite u tramvaju

Ako već niste, postoji mogućnost ćete nešto od svojih stavri u budućnosti izgubiti u tramvaju – kišobran, rukavicu, ključeve, ili u slučaju jedne gospođe – zubnu protezu. Ipak, velike su šanse da bez tih stvari ne ostanete zauvijek. Ukoliko na njih prije ne naiđu prsti lopova, one odlaze u ZET-ov Nalazni ured.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

U asortimanu ZET-ova Nalaznog ureda mogu se naći razne osobne stvari zagrepčana i ostalih korisnika njihova prijevoza, od dokumenata, ključeva i novčanika pa do laptopa, vjenčanih prstena i slušnih aparata.

– Jedna je gospođa izgubila zubnu protezu u tramvaju. Žalila nam se da su je žuljali ‘zubi’ pa ih je stavila u džep. Gebis joj je ispao iz džepa i završio u našem Uredu, prenosi zet.hr riječi referentice u Nalaznom uredu.

Kasnio vam je bus ili tramvaj? Ispričnicu sada možete srediti jednim klikom

Nalazni ured ZET-a nalazi se na okretištu Ljubljanica, na adresi Ozaljska 105. Riječ je o šalteru 10 koji je otvoren svakim radnim danom od 7.15 do 15 sati, a o svojim stvarima moguće je inforimirati se i na telefon 01/3651 481 ili putem maila. Vlasnika stvari najlakše je identificirati kada se pronađu dokumenti, a u slučaju pronalaska drugih predmeta vlasnik mora opisati neke specifičnosti (boju, broj ključeva ili neki drugi detalj). Kako kažu iz ZET-a, svakog mjeseca putnici izgube 50-tak predmeta u nijhovim vozilima, a sve što se pronađe, dolazi u Nalazni ured na Remizi. No, otprilike tek trećinu građani dođu podići.

– Putnici nam se uglavnom obraćaju ako izgube neku vrijedniju stvar. Kišobrane, šalove ili rukavice, rijetko tko traži. No, bez obzira na to mi sve predmete, osim hrane, čuvamo ovdje 48 sati, nakon čega ih predajemo Nalaznom uredu MUP-a, koji se nalazi u Heinzelovoj 98. Policija te stvari čuva godinu dana, a ako se ni do tada ne jave vlasnici, predmeti se prodaju na javnoj dražbi, kaže djelatnica Nalaznog ureda.

Važno je da nakon gubljenja stvari reagirate čim prije, a u njihovom pronalaženju olakšat će podaci o vozilima kojima ste putovali, vremenu i trasi putovanja.

– Dakle, ako kojim slučajem izgubite vrijedne stvari ili dokumente, prije nego što počnete paničariti ili se odlučite na izradu novih dokumenata, raspitajte se u Nalaznom uredu ZET-a jesu li vaše dragocjenosti završile upravo ovdje, poručuju iz ZET-a.

Odgovori