Novi nastavak sage ‘krvava maturalna večer’: Učeniku koji je nokautirao profesora prijeti do pet godina zatvora

Maturant koje je na maturalnoj večeri Obrtničke tehničke škole u Koprivnici nokautirao razuzdanog profesora, još uvijek nije kazneno prijavljen, jer iz bolnice u policiju nije stigla službena potvrda o karakteru ozljede.

Screenshot: YouTube

Premda je za Podravski.hr neslužbeno potvrđeno kako je riječ o puknuću jagodične kosti s pomakom uslijed traume uzrokovane udarcem, to liječnici moraju službeno potvrditi i dostaviti policiji, a nakon što iz policije prime liječnički nalaz, tek tada mogu kazneno prijaviti mladića.

Izašla snimka incidenta s maturalne u Koprivnici: Profesor na cajke izvodio striptiz, učenik ga snimao, a onda se zakuhalo

Prijavu bi potom mogli proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Koprivnici. Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda osoba može biti kažnjena od šest mjeseci do pet godina zatvora.

– Još traje kriminalističko istraživanje. Samo to u ovom trenutku mogu kazati, tek je kratko postupak za Podravski.hr prokomentirao glasnogovornik koprivničko-križevačke Policijske uprave Dražen Laljek.

Svjedoka ima podosta budući da je na maturalnoj večeri prisustvovalo gotovo 100 učenika.

Policajci, utvrđuju identitet svjedoka koji su vidljivi na snimci tučnjave kako bi ih sve ispitali.

Ponovimo ukratko najvažnije momente ‘krvave maturalne večeri u Koprivnici’. Održana je prošle srijede, a prekinuta je negdje oko 2.30 sati, kada je jednog od profesora šakom u glavu udario učenik.

Prema navodima učenika, stradali profesor je bio alkoholiziran i jedva je mogao stajati na nogama, što djelomično potvrđuje i video koji su snimili sudionici zabave.

No, uz alkoholiziranost, učenici su profesora optužili i za napadno i nametljivo ponašanje, koje je svoj vrhunac dosegnulo u trenutku kada se počeo skidati i gol do pojasa njihati u ritmu turbo folka.
Neki su pojedinci njegov ples snimali, a jednog je mladića profesor skužio. Prišao mu je i pokušao mu oteti mobitel. No, učenik je u naguravanju profesora odjednom opalio šakom u glavu. Nesretni je profesor nokautiran pao na pod držeći se za lice. Osim uništene zabave, mladiću prijeti zatvor, a profesoru stroga disciplinska mjera Obrtničke škole.

Odgovori