Tučnjava srednjoškolaca u Zadru: Posljedica bi mogla biti čak i isključenje iz škole

Dogovorena tučnjava izbila je prošlog tjedna među srednjoškolcima u Zadru. Netko je sve to, naravno, snimio, a počele su kružiti i priče da je jedan od sudionika imao bokser. Isprva je to bila tučnjava između dvojice učenika, a onda su se umiješali i drugi te je počeo masovni “fajt”.

Screenshot: YouTube

Tučnjava srednjoškolaca u Zadru započela je dogovorenim obračunom dvojice učenika. Okupljena publika ih je okruživala, a u jednom trenutku još se jedan dečko odlučio uključiti u borbu, nakon čega je nastao opći nered.  Prema pisanju zadarskog.hr, oni koji su uživo gledali ovaj događaj rekli su da je učenik koji se naknadno uključio u “fajt” u ruci imao bokser.

Tučnjava se dogodila u četvrtak popodne u blizini Strukovne škole Vice Vlatkovića koju navodno pohađaju oba glavna aktera tučnjave.

– Strašno je to što se dogodilo. To je za svaku osudu, katastrofa! Očito se radi o dogovorenoj tučnjavi, tako nešto ja ne mogu ni pojmiti! Nažalost, postoje indicije da su oba mladića koja su sudjelovala u tučnjavi učenici naše škole. U tom slučaju, ako se to dokaže, javnost će vrlo brzo doznati kakve će biti posljedice. Mi smo po tom pitanju vrlo strogi. Naša je škola još prije šest-sedam godina donijela pravilnik po kojem se svako nasilje među učenicima, bilo ono u krugu škole, ili izvan škole, sankcionira isključenjem. Ova tučnjava se nije odigrala u dvorištu škole, nego u jednom prostoru preko puta, među privatnim zgradama, nakon završene nastave, iza 14 sati. No ipak se radi o našim učenicima, a mi moramo brinuti i o njima i o ugledu naše škole. Za srijedu sam sazvao nastavničko vijeće škole na kojem ćemo razgovarati o ovom slučaju i odlučiti o posljedicama – kazao je Tihomir Tomčić, ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatković za zadarski.hr.

 

Odgovori