Učenik 5. razreda nožem ubo vršnjaka, ravnatelj škole šokiran: ‘Nikad nije pokazivao znakove nasilja’

Započelo je kao sasvim uobičajena situacija. Nakon nastave iz tjelesnog, učenici 5. razreda ostali su na igralištu igrati nogomet. Tada je jednome prišao jedan petaš koji nije bio na nastavi i nešto su se poriječkali. Ono što je sve šokiralo jest da je tada učenik izvadio rasklopivi nož i drugog učenika ubo iznad srca. Ovaj je odmah otrčao do obližnje prodavaonice gdje mu radi sestrična, a odmah je pozvana hitna pomoć i policija. Za to vrijeme, drugi se učenik dao u bijeg. Na svu sreću, nije bilo većih ozljeda jer zbog višestrukih slojeva odjeće nož nije uspio duboko prodrijeti, piše eMeđimurje.

Foto: Srednja.hr

Ovako nemili događaj mještani Pribislavca ne pamte, a još je veći šok što se dogodio u njihovoj osnovnoj školi.

Ništa nije upućivalo da bi učenik mogao biti tako nasilan

Nakon što je u njihovu redakciju stigla vijest o ovom događaju, novinari eMeđimurja kontaktirali su ravnatelja Osnovne škole Pribislavec Bruna Matoteka koji im je rekao kako je šokiran jer ništa nije upućivalo da bi se ovakav događaj mogao odviti.

– Učenik koji je napao nikada nije pokazivao znakove da bi ovakvo nešto mogao učiniti, a velika je vjerojatnost da zbog učinjenog neće moći nastaviti školovanje u toj školi. Škola je u kontaktu s policijom i roditeljima te vodi razgovore s učenicima koji su bili u blizini napada, a na slučaju također rade i školski psiholog, defektologinja i pedagoginja – kaže Matotek.

Nemili događaj su nam potvrdili i u policiji gdje kažu kako se provode istraživanja. Detalje nisu otkrivali jer se radi o maloljetnicima.

Kako je do svega došlo?

Prekjučer, u petak, učenici 5. razreda u popodnevnoj smjeni imali su normalno održavanje nastave od 4 školska sata. Ništa nije slutilo na to da će se kasnije dogoditi ovakav događaj. Po završetku nastave, učenici često znaju ostati duže na izvan nastavnoj aktivnosti i igrati nogomet u pratnji učitelja TZK u Društvenom domu Pribislavec. Tako su željeli i jučer, pa su odlučili pitati učitelja TZK ukoliko mogu ostati nakon nastave i igrati nogomet, doznao je portal eMeđimurje u razgovoru s ravnateljem,

Učitelj je rekao kako mora odraditi 5. sat i neka odu kućama jer ga nemaju gdje pričekati, a vani je već počeo padati mrak. Učenici su inzistirali i nagovarali učitelja na igranje nogometa i rekli kako će ga oni pričekati da završi s nastavom u centru Pribislavca, piše eMeđimurje.

Nakon toga, učenici su se uputili o obližnju prodavaonicu, kupili nešto za jesti te sjeli na autobusnu stanicu. Tada je došao petaš koji taj dan nije bio na nastavi i započeo svađu s jednim od dječaka. Prema svjedočenjima učenika, u jednom je trenutku izvadio rasklopivi nož i ubo svojeg vršnjaka iznad srca pa se dao u bijeg. Odmah je pozvana policija i hitna, a dječak je na sreću prošao bez težih ozljeda jer su višestruki slojevi odjeće spriječili dublju ranu od noža.

Odgovori