Novost u menzama studentskog grada na jugu: Omiljene slatkiše studenti mogu kupiti na x-icu
Iako je kvaliteta hrane koju jedu često na dnu prioriteta prosječnog studenta, okus i cijena nisu – i teško je reći što je uopće većini bitnije. Stoga će studente u Šibeniku oduševiti saznanje da je u njihovu menzu došla velika novost. Omiljene čokoladice će od sada moći kupovati po zaista studentskim cijenama, na x-icu.
Odlazak u menzi je mnogim studentima vrhunac dana, ali nažalost postoje i oni trenutci kad se odlazak u menzu ne može odraditi pošteno – jednostavno, ne možete si dopustiti sat vremena u danu kako biste stajali u redu, razmišljali o jelu, pojeli u miru, malo odmorili za stolom, popričali s ekipom koju ste sreli i zatim nastavili dalje sa životom.
U te dane je velika drama oko toga što jesti i najčešće odluka padne na neku nezdravu, ali i skupu opciju. Od ovoga mjeseca se to mijenja za studentu u Šibeniku. Kao dio ponude u restoranu SKVUŠ, uvedeni su konfekcijski gotovi proizvodi u klasi deserta, odnosno razne vrste čokoladica. To su najavili na svojoj Facebook stranici, a mi smo im se javili kako bismo saznali neke detalje.
– Studentsku prehranu organiziramo na način da svojom kvalitetom i raznovrsnošću hrane udovoljava prehrambenim normativima koje propisuje nadležno ministarstvo. Studentski centar Šibenik osluškuje mišljenja i prijedloge studenata te provodi dobru suradnju s predstavnicima studentskih organizacija, a jedna od naših nedavnih zajedničkih tema je bila poboljšanje usluge prehrane unutar zadanih okvira pravilnika o prehrani studenata kao i ‘hrana za vani’ što smo nedavno našim studentima omogućili, rekla nam je Darija Šare iz SC-a Šibenik.
U ponudi su razni deserti koje vam možda neće biti dovoljni kao cijeli obrok (ili se barem nadamo da to nećete raditi), ali će vam itekako pomoći da si barem malo zasladite studentski život. Ono što je bitno jest to da se može kupiti na x-icu!
– Noviteti u našoj ponudi nisu novi, već zbog pandemijske situacije uzrokovane koronavirusom COVID-19, a sukladno Pravilniku, dio proizvoda u klasi deserta smo zamijenili konfekcijskim gotovim proizvodima i kao takvi za naše studente predstavljaju novitet odnosno novost u ponudi, naglasila je Šare.