Piramide, svi ste čuli za piramide, eto recimo piramide su jedno od svjetskih čuda. Ukoliko ikada poželite vidjeti svjetsko čudo dobra je stvar da ne morate otići u Egipat već je dovoljno zaputiti se u susjednu nam Bosnu. Ima tamo naime jedno brdo koje svojim izgledom zaista neodoljivo podsjeća na brdo ali kad se čovjek malo bolje zagleda shvati da zapravo čitavo vrijeme gleda u – brdo.
Ipak u Bosni postoji skupina entuzijasta koji snažnom znanstvenom argumentacijom poput, ‘očiju mi mojih i matere mi moje’ tvrde kako je to ubibože očito brdo zapravo pradavna faraonska piramida (posljednje počivalište slavne faraonske dinastije porijeklom iz Čapljine, a materina strana familije je negdje od Neuma) – i to vam je, braćo moja, to bosansko čudo svijeta! Ne mislim pritom na samo brdo, čudo je naime da u Bosni postoji skupina odraslih i zrelih muškaraca koji otvoreno pričaju i snažno vjeruju kako je to zapravo faraonska piramida. – E pa ako to nije u rangu svjetskog čuda ne znam šta je.
Ipak ukoliko ikada i osobno poželite vidjeti jedno svjetsko brdo, ovaj čudo, ne trebate otići čak niti preko granice jer i mi Hrvati odnedavna svoje vlastito svjetsko čudo imamo. Radi se dakako o, čitali ste možda, reprogramiranoj pohanoj svinjetini iz zagrebačkih menzi.
Reprogramirana svinjetina
Kinezi su eto stoljećima podizali svoj slavni zid, Francuzi se pak diče Eiffelovim tornjem, čitav svijet se pita kako su Egipćani uopće uspjeli podići svoju Keopsovu piramidu, Bosanci su pak uočili jedno brdo, a Hrvati odnedavna eto, prvi u svijetu, reprogramiraju svinjske odreske u menzama. Zvuči ovako na prvu to pomalo SF, kao nekakva priča iz zvjezdanih staza sa onim strojevima za reproduciranje hrane, no sve Vam je ovo živa istina.
Počelo vam je sve pred par dana u jednoj zagrebačkoj menzi kada je određena skupina studenata pod pohani svinjski odrezak dobila nešto svijetu do sada ne znano. Pri pokušaju rezanja istog čuda više je studenata dobilo bruh, a jedan je nesretnik navodno izrezao nož, no to za što su vjerovali da je svinjski odrezak nije se pomaknulo sa mjesta. Požalili su se, kako novine navode, šefu kuhinje na iznimnu tvrdoću jela a on im je tada sam javno priznao kako je to zapravo svinjski odrezak od sinoćnje večere koji su za današnji ručak, citiram, re-pro-gra-mirali! Da, dobro ste čuli, u zagrebačkim menzama vrši se reprogramiranje svinjskog mesa- E pa ako to nije u rangu svjetskog čuda ne znam šta je.
Godine tajnog rada
Sudeći po godinama koje su bile potrebne za nastanak recimo Kineskoga zida pretpostavljam da se i ovaj projekt godinama pomno i mukotrpno stvarao. Eto zamišljam skupinu istaknutih znanstvenika koji pod umjetnim svjetlima, blijedi poput bolničkih zidova jer neki i po deset godina nisu vidjeli danjega sunca, u dubokoj tajnosti podzemnog kompleksa skrivenoga negdje u Ličkoj Zoni 52 reprogramiraju pohanu svinjetinu…
Znanstvenik A: Kako ide kolega, da završimo za večeras?
Znanstvenik B: Ma još pet minuta da instaliram Windows media player pod rebarca i idemo.
Znanstvenik A: Jesi skenirao svinjetinu prije toga, da nam opet ne padne sustav zbog virusa?
Znanstvenik B: Ma to je kreten Znanstvenik C na pohanoj svinjetini gledao pornHub, ne brini upozorio sam ga da to više ne radi.
Znanstvenik A: Ok, sretno ti s tim, znaš imam osjećaj da smo ovaj put zaista blizu, sve mi govori da će čitav svijet uskoro pisati o našoj reprogramiranoj svinjetini!
Čudo
Pitate se sada jamačno koji bi kurac itko ikada poželio reprogramirati svinjetinu, ono svinjetina baš i nije prvi software koji nekome padne na pamet kada je riječ o programiranju, no baš u tome i jest poanta čuda. Reprogramirati windowse može svaki uporan tip koji o tom pogleda tri utube klipa, no reprogramiraj ti moj rođo pohanu svinjetinu, e to do sada nikome nije uspjelo, poglavito jer nikom normalnom to niti nije palo na pamet. To je to naše veliko svjetsko čudo!
Doduše nakon niza godina tajnog rada, nakon što je reprogramirana svinjetina napokon vidjela svijetlo dana u spomenutoj zagrebačkoj menzi, rezultati priznajem baš i nisu bili oduševljavajući. Premda je ovdje zaista riječ tek o prototipu, prvoj liniji reprogramirane pohane svinjetine na kojoj se zaista može još mnogo toga doraditi ( navodno se u budućnosti planira uvesti u svinjetinu internet 4 G brzine ), zaboli ipak nekako srce kada pročitate da se pojedini razmaženi studenti bune na nečije godine napornog rada. Još su se drznici usudili čitav slučaj prijaviti nadležnoj inspekciji jer su se navodno pobojali za zdravlje kolega studenata – kao da nije slučajno svinjetina nečim zaražena?! Pa lijepo im je uostalom čovjek kazao da je to reprogramirana svinjetina, šta oni zaista misle da su naši tajni znanstvenici u Lici toliki debili da se nisu sjetili instalirati antivirusni program pri reprogramiranju svinjetine – svašta!
Svjetsko čudo
Susjedna Srbija je navodno crvena od ljubomore zbog našeg uspjeha već pokrenula tajni program u Šumadiji reprogramiranja pudinga, no čitav je projekt još u začecima. Kinezi su eto stoljećima podizali svoj slavni zid, Francuzi se pak diče Eiffelovim tornjem, čitav svijet se pita kako su Egipćani uopće uspjeli podići svoju Keopsovu piramidu, Bosanci su pak uočili jedno brdo, a Hrvati odnedavna eto, prvi u svijetu, reprogramiraju svinjske odreske u menzama -i to vam je, braćo moja, to hrvatsko svjetsko čudo!
Ne mislim pritom na samu reprogramiranu svinjetinu koja je ostala od prošle večere pa je studentima ponovo sutradan poslužena, a ukoliko bi pratili njen trag u prošlost vjerojatno bi je mogli povezati i s Posljednjom večerom. Čudo je naime u tome što je nebriga za studente postala tolika da nam se kao izgladnjelim psima poslužuje poslužuje eshumirano fosilno svinjsko meso i nikome ništa…Čudo je u tome da je bezobrazluk postao toliki da im oni koji od studenata žive otvoreno rugaju u lice pričama o reprogramiranju svinjetine i što za to, dakako, nitko neće odgovarati. A najveće je čudo što sami mladi ljudi hranjeni namirnicama koje su identične obrazovnom sustavu – trule i dalje žele studirati i živjeti Hrvatskoj.- E pa ako to nije u rangu svjetskog čuda ne znam šta je!
Pratite komentare Lajk naš svagdašnji na Facebooku