Pretraga

Tragično stradao omiljeni mladi splitski chef, čijim smo kulinarskim umijećem ostali zadivljeni i mi

A- A+

Žao nam je što je morao biti ovako tragičan povod, da posvetimo retke teksta velikoj kulinarskoj nadi iz Splita Hrvoju Rošku. Život ovog 22-godišnjaka, koji je bio chef u glasovitom primoštenskom restoranu Kamenar, ugasio se nakon teške prometne nesreće. Prema neslužbenim navodima, pri brzini od oko 200 kilometara na sat, Hrvoje se sudario na izlazu iz Šibenika, što je imalo kobne posljedice. Ova priča osobito nas je pogodila, jer je igrom slučaja sedam članova redakcije portala srednja.hr, prije dva mjeseca upravo u restoranu Kamenar, objedovalo i tako upoznalo dio velikog kulinarskog umijeća koje je Hrvoje posjedovao. Toliko smo bili pod dojmom, da smo danima iza boravka u Primoštenu, svima okolo prepričavali kakve nam je delicije Hrvoje priredio.  

izvor: Facebook

No, sudbina je bila takva da dva momka koja su u autu bila s Hrvojem tijekom nesreće, prođu s modricama, a da ovaj mladi chef, ali i otac trogodišnje kćeri, izgubi život. Štoviše, u nesreći su sudjelovala tri automobila, u kojima je bilo šest ljudi te je na kraju kobno prošao jedino Hrvoje.   

Izdvojeni članak

Završeno natjecanje mladih chefova: Provjerite tko je najbolji kuhar među maturantima

Obožavao je kuhati, ali i brzo voziti…

–  Potreseni smo. Ovih dana u mom je restoranu prisutna samo tuga, plač i nevjerica. Hrvoje je već drugu sezonu radio kod mene i bili smo iznimno zadovoljni njegovim radom. Bio je talentiran i perspektivan mladi kuhar, izvrstan momak, samo da je manje volio brzinu, za Slobodnu Dalmaciju je izjavio Tomo Jurin, vlasnik “Kamenara”, restorana s tradicijom dugom četrdeset godina.

Da je riječ o iznimnom kuharskom potencijalu, potvrđuju i brojne nagrade, koje je osvajao još od srednje škole. Tako se za iz turskog Istanbula vratio s medaljama za svoja jela. 

Pohvale i kolajne zaslužio je i na još jednom nadmetanju kuhara, “Biseru mora” u Supetru, a Hrvoje je uspjeha imao i na “Bakalarijadi” u Trogiru odnosno praktički svugdje gdje se dobro kuhalo i spremalo vrhunske delicije.

– Bio sam mu profesor kuharstva u splitskoj Privatnoj srednjoj ugostiteljskoj školi “Wallner” – s tugom u glasu govori nam Željko Neven Bremec, i sam vrhunski kuhar, te dodaje: 

– Marljiv i dobar učenik, drag i nasmijan, uvijek spreman za sve probati i skuhati! I kada bi nešto loše napravio, sa smiješkom bi popravljao sve. Odlično je tehnički filetirao ribu, vrhunski radio kombinacije hrane, te konstantno ulagao u svoje znanje. 

izvor: Facebook

Izdvojeni članak

[VIDEO] Ovako izgleda radni dan teta Roze, kuharice svjetskog glasa koja radi u menzi na Cvjetnom

Hrvoje nam je svojim umijećem popodne učinio čarobnim 

Kao što vam potvrđuju prethodni iskazi ljudi iz struke, koji su poznavali Hrvoja, pred njim je bila veličanstvena karijera.  

Stoga se još jednom vratimo na početak, kada smo rekli da nam je iznimno žao, što je ovako tragičan povod morao biti razlogom, da napišemo nešto o mladom chefu, s čijim smo se umijećem igrom slučaja i mi upoznali prije dva mjeseca. 

S par svojih jela, Hrvoje je članovima redakcije portala srednja.hr jedno popodne učinio čarobnim. 

Od brojnih delcija koje smo probali, istaknut ćemo nekoliko perfektnih.

U iščekivanju glavnih jela u restoranu Kamenar, kao predjelo nam je poslužena pašteta od bifteka. Već po nazivu čini vam se kao poslastica, zar ne? E pa bila je i više od toga te je poslužila kao sjajan uvod za ono što slijedi.

Za glavno jelo smo svi odabrali ili rižoto s plodovima mora, koji je bio oplemenjen sušenom rajčicom i crnom soli ili njoke s tartufima, koji su i svojevrsni specijalitet kuće. Oba glavna jela bila su briljantna pa smo i proslijedili velike pohvale i pozdrave chefu kuhinje. 

Spomenuta dva glavna jela, koje je Hrvoje pripravio / foto: Ivan Božić|srednja.hr

To je bio mladi Hrvoje Roško, čiji je život prije par dana nepovratno izgubljen. Iza njega su ostali neutješna supruga Petra, trogodišnja kći na koju je bio beskrajno ponosan, te roditelji Ante i Nada.