Učenici Ugostiteljske škole Opatija pripremali humanitarnu fritaju od šparoga
Tradicionalni humanitarni Gastro Cooking Show, kao jedna od aktivnosti manifestacije Ri gastro održan je na Korzu. Specijalitete od šparoga pripravljali su kuhari restorana uključenih u akciju Tjedan šparoga i učenici Ugostiteljske škole iz Opatije, a njima se pripremom velike fritaje od 30 jaja, pridružio i gradonačelnik Vojko Obersnel.
Učenici opatijske ugostiteljske škole sudjelovali su u humanitarnom kulinarskom showu na riječkom Korzu. U sklopu manifestacije Ri Gastro održan je Tjedan šparoga u kojem su učenici, uz profesionalne ugostitelje, pripremali specijalitete od šparoga i posluživali okupljene građane. Ova je škola poznata po tome da učenike obučava prvenstveno u onom praktičnom dijelu i u to ulaže puno truda. Učenici imaju priliku raditi uz bok s profesionalnim ugostiteljima i tako odrađivati svoju školsku praksu.
– Drago nam je da možemo sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji i svojim znanjem pomoći. Imamo praksu u školi i ovu vanjsku. Moramo odraditi 360 sati prakse i stvarno puno naučimo. Pripremaju nas za bolji život, rekla nam je učenica Elizabeth.
Fritaju od 30 jaja pripremao je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, a učenici su pohvalili njegova kulinarska umijeća. Prihodi od prodaje jela bili su namijenjeni Socijalnoj samoposluzi. Prikupljeno je gotovo 3 tisuće kuna od kojih će se kupiti hrana i higijenske potrepštine za korisnike Socijalne samoposluge.