Studenti zazivaju Titov ustanak iz groba: ‘Hrvatska te opet zove, fašisti ju opet love’

Prošli režimi, njihovi vođe i sljedbenici nepresušan su izvor rasprava najglasnijima na društvenim mrežama. No, zazivanja imena nekih od njih, čini se, nisu samo rezervirana za Facebook i slične platforme. U studentskim domovima, menzama i fakultetima simbolične poruke i natpisi na vratima WC-a nisu rijetkost, no na onu koja zaziva Titov ustanak iz groba zasigurno još niste naišli. Osim ako nuždu niste išli obaviti u WC menze na Cvjetnom. Upravo je ondje, u muškom WC-u za studente osvanuo natpis ‘Ustani Tito Hrvatska te zove, fašisti je opet love’.

Foto: Facebook; ‘ekipa s Cvjetnog’, fotografija preuzeta uz dozvolu autora

Natpis je fotografirao jedan student koji je fotografiju podijelio na Facebooku, a koji nam je kazao kako ga je primijetio prošlog petka.

– Komunjare s filozofskog, Tito, partija, omladina, armija !, Ovaj post je *insert_shaming_adjective* jednako koliko i taj wc…, komentari su koje je ovaj natpis zaradio na društvenim mrežama.

 

One comment

  1. Pravo mjesto, nema što. Tu i spada u zahod povijesti. Ima jedna druga, Ustani Bane Hrvatska te zove zove..itd, pa je njegov spomenik sred Harmice, a ime ovog drugog u zahodu. Samo treba vodu potegnuti i ode u kloaku maximu. 🙂

Odgovori