EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA

Povijest O nama Upisi Zanimanja Slobodno vrijeme Kontakt

Početak Ekonomske i trgovačke škole Čakovec pratimo od 1921. Godine kada je Naredbom Povjereništva za prosvjetu osnovana Kraljevska dvorazredna trgovačka škola.

Do drugog svjetskog rata doživjela je niz promjena, pa čak i prekid rada. Dolaskom Mađara u Međimurje 1941. godine otvara se Trgovačka akademija na mađarskom jeziku koja je smještena u Starom gradu Zrinskih. Po završetku rata u školi se obrazuju trgovački kadrovi srednje ekonomske struke i od 1959. godine naziva se Ekonomska škola.

Značajan trenutak u povijesti naše ustanove je izgradnja nove školske zgrade 1961. godine u kojoj djelujemo i danas. Promjene u sustavu obrazovanja 70-tih spajaju našu školu s Gimnazijom Čakovec u Srednjoškolski centar „Josip Slavenski“ Čakovec.

Kao samostalna ustanova škola počinje djelovati od šk.godine 1991./92. pod nazivom Ekonomska i trgovačka škola Čakovec Danas se u našoj školi učenici obrazuju za zanimanja ekonomist, komercijalist, upravni referent i hotelijersko-turistički tehničar u četverogodišnjem trajanju i zanimanje prodavač u trogodišnjem trajanju. Isti programi provode se i u obrazovanju odraslih.

Ponosni smo na pozitivno ozračje u školi u kojoj razvijamo kvalitetu i potičemo suvremena dostignuća u odgoju i obrazovanju.

Za svoj rad učenici, zaposlenici i škola kao ustanova dobili su brojne nagrade, priznanja, diplome i zahvalnice koje nas sve obavezuju na kvalitetno daljnje djelovanje.

I u budućim izazovima u školi će se stvarati uvjeti za poticanje i razvoj znanja, vještina, kreativnosti, kao i osobnosti mladih naraštaja.

Naše geslo je „Mijenjajući sebe, mijenjamo svijet oko sebe“.

Povijesno gledano početke Ekonomske i trgovačke škole Čakovec pratimo od 1921. godine kada je Naredbom Povjereništva za prosvjetu osnovana Kraljevska dvorazredna trgovačka škola.

Sve o školi pogledajte u prezentaciji (pdf).

Drage osmašice i osmaši, dragi roditelji,
dobro nam došli na mrežne stranice Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu, koja se ponosi sa svojih 93 godine tradicije i iskustva, hvala vam na pokazanom interesu!

Preporučujemo prvo pogledati prezentaciju škole, namijenjenu prije svega vama, budućim učenicama i učenicima ETŠ-a i vašim roditeljima.

Nakon toga predlažemo razmotriti tablicu sa svim zanimanjima koja možete u našoj školi upisati, trajanjem školovanja, bodovnim pragovima i predmetima posebno važnima za upis u svako pojedino zanimanje

Napokon, molimo pogledajte dojmove naših bivših učenica i učenika.

Bit ćemo počašćeni izaberete li Ekonomsku i trgovačku školu za nastavak svoga školovanja i postanemo li dio zajedničkoga tima – dobro nam došli!

Sve o upisima u Ekonomsku i trgovačku školu pogledajte ovdje.

Ekonomska gimnazija

 • Upravni referent

 • Prodavač

 • Komercijalist

 • Hotelijersko-turistički tehničar

 • Ekonomist

Školujemo gimnazijalce koji razmišljaju poduzetnički

 • stjecanje znanja iz općeobrazovnih predmeta: hrvatski jezik, 2 strana jezika i poslovni strani jezik, povijest, vjeronauk, etika, geografija, matematika, kemija, biologija, psihologija, politika i gospodarstvo, sociologija, likovna umjetnost i informatika

 • potpuna pripremljenost za državnu maturu

 • odlična podloga za studij ekonomije i ostale fakultete

 • temeljna znanja za osnivanje i vođenje tvrtke: stjecanje znanja iz područja financija i vrijednosnica, menadžerska znanja i vještine, marketinška znanja i vještine

 • hrabro ulaženje u svijet poduzetništva :
  razvijanje suvremenih načina komunikacije učenjem poslovnog stranog jezika,odnosa s javnošću i poslovnih komunikacija,
  simulacija cjelokupnog poslovanja poduzetnika kroz vježbeničke tvrtke,  razvijanje inovativnosti i kreativnosti,
  nastup na sajmovima
  stjecanje znanja i vještina iz
  daktilografije, računovodstva 
  i statistike kao temelja za istraživanje i pripremanje poslovnih planova,
  matematike kao baze za ekonomsko odlučivanje
  i poslovne informatike

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec

Vladimira Nazora 36,
40 000 Čakovec

OIB: 67078619889

Tel: 040 312 520

Fax: 040 310 982

e-mail: ets@ets.hr

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr
Ocjene Glasova: 2 Ocjena: 3
Kvaliteta nastave 3
Opremljenost učionica 3
Knjižnica 3
Izvannastavne aktivnosti 3
Dostupnost interneta 3
Prostori za druženje 3
Mogućnosti zapošljavanja 3
Preporuka upisa 3

Pregled ocjena za prijašanje školske godine

2017/2018 Glasova: 1 Ocjena: 3.5
2016/2017 Glasova: 1 Ocjena: 5
2014/2015 Glasova: 1 Ocjena: 4.5
2012/2013 Glasova: 39 Ocjena: 3.81

Odgovori