Pretraga

Srednja škola

Privatna srednja škola Wallner Split

Stvaramo vrhunski kadar za visoku gastronomiju i temelje uspješnog turizma.
TROGODIŠNJI PROGRAM – STIPENDIRANJE UZ DIREKTAN UPIS:

  • KUHAR-JMO
  • SLASTIČAR-JMO
  • KONOBAR-JMO

ČETVEROGODIŠNJI PROGRAM:

  • TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST
  • HOTELIJERSKO-TURISTIČKI TEHNIČAR

Škola radi u jednoj smjeni (jutarnjoj) i na jednoj lokaciji – Makarska 36, Split.

Nastava započinje u 8:15 sati i traje do 14:15.

Privatna srednja škola Wallner djeluje u sklopu mediteranskog centra gastronomskih umjetnosti Oliva Allegra u Splitu.

Škola se prostire na 1500 metara četvornih, od čega više od 300 zauzima suvremeno opremljena kuhinja.

S radom smo započeli školske godine 2008./09.

Ove školske godine, 2020./21., u sedam razrednih odjela školujemo gotovo 130 učenika za zanimanja kuhar, slastičar, konobar i hotelijersko-turistički komercijalist.

Privatna srednja škola Wallner

Makarska 36

Split

021 410 024; 021 410 362

[email protected]

OIB: 11890622734

www.oliva-allegra.com

U Privatnoj srednjoj školi Wallner cilj nam je stvoriti vrhunski kadar za vrhunsku gastronomiju kao dio ponude elitnog turizma, te pokazati našim učenicima što čovjek kao vrhunski ugostiteljski radnik može napraviti od svoga života i kakve mu se prigode otvaraju.

Stoga kod nas praktičnu i teorijsku nastavu izvode vrsni stručnjaci. Osim toga, nastojimo da naši učenici redovito odlaze na studijska putovanja, izlete i natjecanja, te da sudjeluju u brojnim događanjima kako u školi, tako i izvan nje gdje imaju priliku susresti se sa vrhunskim stručnjacima iz područja ugostiteljstva, ali i pokazati svoje već sada zavidno znanje.

  • Vlastiti suvremeno opremljeni kabineti
  • Rad u malim skupinama
  • Individualni rad i dopunska nastava
  • Kontinuirano praćenje procesa učenja i rezultata
  • Sudjelovanje u gastronomskim događanjima i natjecanjima
  • Suradnja s poznatim imenima hrvatske i svjetske gastronomije
  • Daljnje školovanje i usavršavanje

Ministarstvo turizma i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, u suradnji s hotelima, ugostiteljskim objektima i obrazovnim ustanovama, u školskoj godini 2021./2022. olakšava upise Vašoj djeci dodjelom bespovratnih sredstava koja se odnose na školovanje u deficitarnim zanimanjima KUHAR-JMO, KONOBAR-JMO, SLASTIČAR-JMO i TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST.

Privatna srednja škola Wallner u suradnji s hotelskim lancima nudi Vam kvalitetno školovanje vrhunskog kadra za elitni turizam s mogućnošću zapošljavanja poslije završenog srednjoškolskog obrazovanja.

 

Škola Wallner sudjeluje u Erasmus+ programu koji za cilj ima poboljšanje kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u cijeloj Europi na način da pruža priliku učenicima u programima strukovnog obrazovanja za usavršavanje u inozemstvu. Cijeli program u potpunosti je sufinanciran sredstvima programa EU.

Škola Wallner sudjeluje u održavanju međunarodnog gastronomskog festivala Taste the Mediterranean koji se svaku godinu održava u Splitu pa je tako bilo i 2020. godine  od 7. do 10. listopada na sedmom izdanju međunarodnog gastronomskog festivala Taste the Mediterranean.

kada je Split ponovno bio gastronomsko središte Mediterana.

Festival koji slavi gastronomiju, mediteransku hranu, kulturnu baštinu i način života je u cvitu Mediterana uz brojne predavače i gastro entuzijaste iz cijelog svijeta, okupio vrhunske chefove okrunjene Michelinovim zvjezdicama i Gault&Millau tokama.

Festival Taste the Mediterranean održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Hrvatskog povjerenstva za Unesco, Ministarstva turizma i HTZ-a.

Dva dana smo uživali u bravurama naših gostiju vrhunskih chefica i chefova koji su održali masterclasses za kuhare profesionalce i za učenike naše škole.

Naši učenici uživali su u ekskluzivnim edukacijama slijedećih majstora:

  • francuska chefica Flora Mikula iz restorana Auberge Flora, Pariz,
  • španjolska chefica Maria José San Roman, iz restorana Monastrell, Alicante,
  • meksička chefica Beatriz Gonzales, iz restorana Neva Cuisine i Coretta, Pariz,
  • pastry chef Keiko Nagae iz Japana, slastičarka koja surađuje s najpoznatijim francuskim chefovima
  • chefica iz Benina Georgiane Viou, koja otvara novi restoran u Marseilleu,
  • chefica Vesna Miletić iz restorana Tač, Zagreb,
  • najmlađa hrvatska chefica Monika Ninčević, iz restorana N.20, iz ACI marine Piškeri,
  • chef Ippei Uemura iz restorana Tabi, Marseille,
  • chef Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola, Zambratija (Istra)
  • chef Hrvoje Zirojević iz restorana Laganini, Palmižana.

Izračun bodova za upis u srednje škole na Srednja.hr

Izračunaj svoje bodove!