Ovo će biti zanimljivo: Jarun očekuje okupacija brodocikala koje je konstruiralo više od 350 studenata iz cijele Europe

Od 23. do 27. svibnja, Jarun će ugostiti preko 350 studenata iz cijele Europe, koji će se neobičnim vodenim vozilicima, natjecati u nekoliko disciplina u sklopu Međunarodna regate brodocikala (International Waterbike Regatta).

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Inače ova je regata vrlo popularna i ima dugu tradiciju o čemu svjedoči podatak da će predstojeća na Jarunu biti 39. po redu. Organizira ju Hrvatsko udruženje studenata brodogradnje (HUSB), a spomenutih preko 350 studenata, koji će se predstaviti s 38 brodocikala, dolaze s 20-ak tehničkih fakulteta iz cijele Europe.

Legendarna regata Sv. Duje ili Heey Hey Luka

Svako plovilo odnosno brodocikl koji će sudjelovati u utrkama je jedinstveno i izvedeno na drugačiji način.

Plovila izrađuju studenti kojima je cilj naći kompromis u njihovoj izvedbi kako bi ostvarili što bolje rezultate u pojedinim disciplinama te na kraju pobijedili. S obzirom da se radi o plovilima koja se pokreću pedaliranjem, uz konstruktorske sposobnosti za pobjedu će biti potrebna i dobra fizička sprema pilota.

Discipline su i osmišljene tako da do izražaja dođu performanse broda i kondicijska spremnost natjecatelja.

Detaljnije informacije o ovom zabavnom događaju, koji nas podsjeća na legendarnu animiranu seriju Wacky Races, možete pogledati na Facebook eventu Regate.

Prošle se godine International Waterbike Regatta održavala u poljskom gradiću Ilawi, a neke od zanimljivih detalja, možete vidjeti u potonjem video prilogu.

 

 

Odgovori