Pretraga

Digli se iz pepela: Hrvatski rukometaši pobjedom skočili s dna na vrh ljestvice na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Rijeci

A- A+

Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu u ponedjeljak je počelo u Rijeci, a hrvatski predstavnici u najmanju ruku nisu dobro startali. Studentice su izgubile 14 razlike od kolegica iz Japana, dok su studenti remizirali s Egiptom. Potom su dečki remizirali i s Češkom, čime su uoči trećeg kola zasjeli na dno tablice i uvelike si umanjili šanse za prolaz u završnicu, gdje od pet ekipa u svakoj od dvije skupine, u polufinale odlaze najbolje dvije.

izvor: fisu.net

No, sinoć su hrvatski studenti bili vrlo uvjerljivi, pobijedivši Litvu s visokih 28-21, što s obzirom na izjendačenost grupe, može biti ključno u borbi za prolazak u play off.

Tom pobjedom su naši predstavnici skočili na prvo mjesto u skupini te ih danas očekuje posljednji duel u skupini s neugodnim Portugalom, koji jedini ima dvije pobjede na turniru.

Ako ste zainteresirani dati podršku studentskoj reprezentaciji, budite u 18 sati u Sportskom centru Zamet u Rijeci.

Izdvojeni članak

Počelo Svjetsko sveučilišno rukometno prvenstvo u Rijeci: Hrvatske predstavnice teško stradale u prvoj utakmici

Ili u Zamet možete doći i prije, budući da u 16 sati hrvatske rukometašice igraju svoju zadnju utakmicu u skupini protiv Češke.

Iz dva susreta naše predstavnice imaju jedan bod i puno manje izglede za prolaz, no nije ništa izgubljeno. Češka se po dosadašnjim predstavama pokazala najslabijom ekipom u grupi pa nije nerealno očekivati pobjedu hrvatskih studentica.

No, za razliku od muških kolega, sudbina naših studentica nije samo u njihovim rukama. Putnice u polufinale uvelike će odrediti i drugi susret ove skupine, u kojem se sastaju za sada vodeće dvije ekipe Japan i Brazil.

Rezultate natjecanja možete pratiti putem ovog linka.