Pretraga

Ludilo u Rijeci: Trećim remijem u skupini hrvatski rukometaši ušli u polufinale Svjetskog sveučilišnog prvenstva

A- A+

Hrvatski studenti i trećim remijem u skupini, ovoga puta u duelu s Portugalom, uspjeli su se plasirati u polufinale Svjetskog sveučilišnog rukometnog prvenstva! Tako su kao jedina ekipa bez poraza, ali uz samo jednu pobjedu ušli u borbu za medalje, gdje će ih već danas u 16 sati u Sportskom centru Zamet čekati Japan, čiji su studenti, ali i studentice, ušli u borbu za medalje na spomenutom natjecanju.

foto: unisport.hr

U duelu protiv Portugala, koji je završio rezultatom 22-22, ponovno je daleko najbolji bio Davor Ćavar, koji je zabio osam pogodaka. Inače, ovaj student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, sa slavnim rukometnim prezimenom, zabio je vrtoglavih 30 golova u četiri dosadašnje utakmice!

Izdvojeni članak

Digli se iz pepela: Hrvatski rukometaši pobjedom skočili s dna na vrh ljestvice na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Rijeci

Upravo Portugal, s kojim je Hrvatska jučer remizirala, je druga ekipa koja ide u polufinale i to s prve pozicije, a zanimljivo da i drugi polufinalist iz skupine B dolazi s Dalekog istoka. Naime, Portugalci će snage odmjeriti s studentima iz Južne Koreje.

Vijesti dodajmo da su hrvatske predstavnice jučer upisale i drugi poraz u skupini protiv studentica iz Češke te su tako ispale iz borbe za medalje. Međutim, turnir nastavljaju u razigravanju od petog do devetog mjesta pa će se tako danas u 14 sati ogledati protiv Rumunjske.

Polufinalni parovi ženskog natjecanja su Japan i Južna Koreja te Poljska i Brazil.

Na kraju pogledajte proslavu prolaska u play off hrvatskih rukometaša, u kojoj su im se kasnije pridružile i kolegice iz ženske reprezentacije.