Pretraga

Ovo su najbolji fakulteti i pojedinci Sveučilišta u Zagrebu prema sportskim uspjesima u protekloj akademskoj godini

A- A+

Najbolji fakultet na Sveučilištu u Zagrebu, prema sportskim dosezima u protekloj akademskoj godini je Fakultet elektrotehnike i računarstva u muškoj te Kineziološki fakultet u ženskoj konkurenciji. Te su dosege navedeni fakulteti ostvarili osvojenim prvim mjestom u ukupnom poretku sveučilišnih športskih prvenstava u akademskoj godini 2017./2018.

Za svoja sportska ostvarenja, najuspješnija 3 fakulteta u obje kategorije, ali i istaknuti sportaši pojedinci, danas su dobili priznanja od rektora Damira Borasa, a povodom Dana Sveučilišta u Zagrebu (koji se doduše obilježava 3. studenoga).

Kienziolozi nisu ni među tri u poretku fakulteta

U konkurenciji studenata, uz FER su nagrađeni FSB te PMF, koji su u ukupnom poretku sveučilišnih športskih prvenstava u prošloj akademskoj godini bili drugi odnosno treći.

Zanimljivo je primijetiti da Kineziološkog fakulteta, koji odgaja i obrazuje trenere i profesore tjelesne kulture, nema ni među tri u ukupnom poretku muške kategorije.

No, njihove kolegice su najuspješnije u ženskoj konkurenciji, a prate ih suparnice s Ekonomskog odnosno Medicinskog fakulteta, koje su također danas dobile priznanja.

Najbolji pojedinci rukometaš s KiF-a i rukometašica s Ekonomije

Izdvojeni članak

Poznati osvajači prvog futsal Superkupa na Sveučilištu u Zagrebu: Kod studenata sijevali crveni kartoni, a studentice pucale penale

Uz najbolje fakultete, priznanja za iznimna sportska ostvarenja su dodjeljena i pojedincima te ekipama.

Tako je nagrađena i veslačka reprezentacija za izniman doprinos razvoju sveučilišnoga športa i vrhunske športske rezultate u akademskoj godini 2017./2018.

Najboljim sportašima pojedincima su pak proglašeni Luka Vinković s KiF-a te Dora Lukić s Ekonomskog fakulteta, oboje rukometaši.

Dodjeljeno je još nekoliko pojedinačnih, ali i posebnih priznanja, a tko su svi laureati, možete pogledati u potonjem dokumentu.

[scribd id=392423064 key=key-GSNF852U6vdGnYKOm7rd mode=scroll]