Pretraga

Po prvi puta Hrvatska će ugostiti jedno ekipno svjetsko sveučilišno prvenstvu i to u rukometu

A- A+

Rijeka je prije dvije godine, zajedno sa Zagrebom ugostila Europske sveučilišne igre, koje su privukle oko 5.000 studenata sportaša, a već ove godine prijestolnica Kvarnera bit će domaćin najboljim sveučilišnim rukometnim momčadima svijeta. Naime, od 30. srpnja do 5. kolovoza, u Rijeci će se održati Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu (WUC handball 2018). Natjecanje bi trebalo okupiti oko 600 studenata iz 28 zemalja s pet kontinenata.

Izvor fotografije: Unisport.hr

To će biti prvo ekipno svjetsko sveučilišno sportsko natjecanje, koje će ugostiti Hrvatska. Bitno je istaknuti da je najveća razlika između europskih sveučilišnih natjecanja i spomenutog WUC handball 2018, u tome što na europskim natjecanjima sudjeluju sveučilišne reprezentacije (primjerice Sveučilište u Rijeci), a na svjetskom državne sveučilišne reprezentacije (sveučilišna reprezentacija Hrvatske), pojašnjeno je na stranicama unisport.hr.

Izdvojeni članak

Provjerite koja je nacija osvojila najviše medalja na Europskim sveučilišnim igrama

Inače, uz spomenutu suorganizaciju Europskih sveučilišnih igara, Rijeka je do sada bila domaćin europskih sveučilišnih natjecanja (u odbojci 2007, rukometu 2011,  bridžu 2013, taekwondou 2015) i svjetskog sveučilišnog natjecanja u bridžu 2014.

Utakmice WUC handball 2018. će se igrati u dvorani Zamet, u kojoj su se igrala natjecanja 2011. (Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu) te 2016. godine (Europske sveučilišne igre).

Usput napomenimo kako su na Europskim sveučilišnim igrama, održanim u Zagrebu i Rijeci, rukometne prvakinje bile studentice Sveučilišta u Rijeci, dok su u muškoj kategoriji zlato odnijeli rukometaši Univerziteta u Nišu.