Pretraga

[VIDEO] Mladi engleski nogometaš spektakularnim potezom zadivio sportski svijet

A- A+

U moru sjajnih prijateljskih ogleda seniorskih reprezentacija, možda su vam tijekom ovog tjedna promaknuli kvalifikacijski dueli U-21 reprezentacija, za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine igrati u Italiji i San Marinu. Bilo je zadivljujućih poteza pa ste vjerujemo upoznati s onime Dinamovog mladog nogometaša Ajdina Hasića, koji je za BiH u Austriji zabio gol sa 60-ak metara.

Screenshot: YouTube

No, detalj koji je promaknuo domaćoj javnosti, a vrijedan je svakog divljenja, je spektakularna reakcija engleskog braniča Kennya, u duelu s Ukrajinom.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Dobro da je netko ovo snimio: Klinac u jednom potezu dao i gol i koš

Naime, u drugom poluvremenu, pri rezultatu 2-1 za Englesku, Ukrajina je povezala nekoliko opasnih napada pa je u jednom od njih bila vrlo blizu izjednačenju. Ukrajinci su centrirali, a lopta je preskočila dva engleska braniča i došla do Lunyova, koji ju je sjajno odapeo u okvir gola.

U 98% slučajeva njegov bi šut odsjeo u mreži, no Evertonov mladi branič Jonjoe Kenny, ovoga puta to nije dozvolio.

Doslovno s gol crte oštar šut Lunyova glavom je skrenuo u korner, čime je, kasnije će se ispostaviti, sačuvao dva vrijedna boda svojoj reprezentaciji.

Da su i engleske kolege prepoznale vrijednost Kennyeva poteza, svjedoči podatak da je prema nekoliko tamošnjih tiražnih medija, proglašen igračem utakmice, premda je bilo i drugih sjajnih pojedinaca u redovima Gordog Albiona, među kojima su svakako i strijelci Calvert-Lewin i Solanke.

Kako je izgledala Kennyeva reakcija pogledajte u potonjem video klipu. Ukrajinska akcija počinje od 2:50 minute.