Pretraga

[VIDEO] Ovaj sat tjelesnog nitko nije propustio: Naš sportski as vratio se u školu kao profa TZK-a

A- A+

Jedan od naših najuspješnijih tenisača Marin Čilić, ovih se dana vratio u školu i to u ulozi profesora tjelesnog. Naime, učenici trećeg razreda zagrebačke Osnovne škole Julija Klovića ugostili su ga na satu TZK-a u sklopu Europskog tjedna sporta. Naš teniski as vodio je razgibavanje učenika, a potom su svi imali priliku s njime zaigrati tenis te tako zajednički naglasiti važnost vježbanja i tjelesne aktivnosti u školi.

Marin Čilić učenicima trećeg razreda drži sat TZK-a | Foto: Facebook Europski tjedan sporta

U sklopu Europskog tjedna sporta, inicijative Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem EU, jedan od naših najboljih tenisača vratio se u školu! Marina Čilića, ovaj put u ulozi profesora tjelesne i zdravstvene kulture, ugostili su učenici trećeg razreda zagrebačke Osnovne škole Julija Klovića na satu TZK-a. Čilić je na početku sata vodio razgibavanje učenika u punoj školskoj dvorani, a potom je svaki učenik imao priliku s njime zaigrati tenis.

– Bilo mi je jako lijepo vratiti se u školske dane. Sjećam se kad sam bio klinac da sam se i ja volio družiti s vrhunskim sportašima. Pokazao sam im nekoliko tehničkih stvari i svi su to prihvatili, ali mislim da je najbitnije bilo druženje, rekao je Čilić, ambasador Europskog tjedna sporta, nakon sata TZK-a sa zagrebačkim osnovnoškolcima. Svima je zaželio sreću tijekom budućeg školovanja i naglasio kako je uvijek poželjno, koliko im to dopuštaju školske obveze, pronaći vremena za vježbanje i tjelesnu aktivnost.

U petak je u sklopu Europskog tjedna sporta i Europski školski sportski dan, koji je poticaj svim školama diljem Hrvatske da istog dana organiziraju aktivnosti koje uključuju tjelovježbu i predavanja na temu važnosti tjelesne aktivnosti za svoje učenike.