Zbog ljetnog smještaja studenti se obrušili na Sveučilište: ‘Ima mjesta za ultraše i rodijake, ali ne za studente’

Nakon što smo jučer pisali o restrikcijama ljetnog smještaja u studentskim domovima u Splitu, priča je dobila svoj epilog. Na društvenim mrežama, Studentski zbor je objavio nekoliko provokativnih fotografija. Na svakoj od njih, simbolično su prikazani studenti koji spavaju na ulici, a za to se krivi Sveučilište u Splitu i Studentski centar.

‘Ovo nije ultraš, ovo je student’
Foto: Studentski zbor Sveučilišta u Splitu
Studentski centar ne mari za studente koji rade da bi platili studij: Za njih preko ljeta nema mjesta u domovima

‘Nije ultraš, to je student’ i ‘Sveučilište preko ljeta otvara studij cestovnog prometa’ samo su neke od provokativnih tvrdnji koje je Studentski zbor uputio SC-u i Sveučilištu. Podsjetimo, takvi potezi posljedica su restrikcija koje je SC postavio glede ljetnog smještaja u studentskim domovima u Splitu.

Restrikcije se uglavnom svode na to da ove godine, nakon 15. srpnja pa do početka jesenskih ispitnih rokova, studenti više neće moći bezbrižno stanovati u domovima kao što su to činili do sada. Od ove godine, to će moći iznimno oni studenti čiji fakultet potvrđuje da se nastavne ili praktične obveze nastavljaju preko ljeta. Iz cijele računice ispali su studenti koji su planirali ostati u Gradu zbog sezonskog posla, ali i oni koji su planirali doći nešto prije jesenskog roka kako bi učili za ispite.

Odgovori