Pretraga

Na čelo pola stoljeća starog fakulteta prvi put izabrana žena: Novu dekanicu dobio je FOI

A- A+

Fakultet organizacije i informatike od jeseni dobiva novu dekanicu, a prvi je to puta u povijesti fakulteta da na čelo zasjeda žena. Izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep proteklog je utorka s ukupno 58 glasova (83%) za mandat u trajanju od dvije godine.

Nina Begičević Ređep| foto: www.foi.unizg.hr

Mandat nove dekanice Fakulteta organizacije i informatike (FOI), Nine Begičević Ređep kreće od 1. listopada, odnosno s početkom akademske godine 2019./2020. Prva je to žena na čelu FOI-ja, a ujedno je i najmlađa među dosadašnjim dekanima spomenutog fakulteta.

Izdvojeni članak

Preminuo profesor i utemeljitelj FOI-a: ‘Teško nam je shvatiti da ga nema više među nama’

Prema biografiji dostupnoj na web stranicama FOI-ja, Nina Begičević Ređep rođena je 1980. godine u Varaždinu. Diplomirala je na FOI-ju 2003. godine, a dvije godine kasnije ondje završava i poslijediplomski znanstveni magistarski studij ‘Menadžment poslovnih sustava’. Bila je i stipendistica američke Vlade i usavršavala se na Sveučilištu u Pittsburghu.

Od 2009. godine radi u nastavi na FOI-ju, najprije kao docentica, a zatim i izvanredna profesorica na predmetima vezanima uz poslovno odlučivanje, strateško planiranje, edukacijske tehnologije i primjenu digitalnih tehnologija u obrazovanju te e-učenje.

Suautorica je sveučilišnog udžbenika Poslovno odlučivanje, više poglavlja knjiga i monografija te je autorica više od 60 znanstvenih članaka. Članica je programskih odbora šest međunarodnih digitalnih konferencija, urednica je međunarodnog znanstvenog časopisa IJAHP i recenzentica desetak drugih međunarodnih znanstvenih časopisa. Za svoj rad u znanosti i obrazovanju primila je do sad devet nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu.