Pretraga

Džonom na studente Hrvatskih studija: Samovoljno im promijenili mentore za diplomski rad

A- A+

Novi problemi muče studente Hrvatskih studija i to one završne godine filozofije koji pišu diplomske radove. Nakon što su njihovi odabrani mentori otišli s HS-a, proizvoljno su im dodijeljeni novi. Naravno, to se protivi Statutu Sveučilišta u Zagrebu  i Pravilniku o studiranju HS-a.

Transparent blokade na Hrvatskim studijima

Studenti govore na Facebook stranici požalili su se na odluku Hrvatskih studija u kojoj su nekim studentima zadnje godine filozofije dodijeljeni mentori za diplomske radove bez da se studente išta pitalo.

Novi mentori studentima su nužni jer su oni koje su prethodno odabrali otišli s Hrvatskih studija. Ipak, prema Pravilniku o preddiplomskim i diplomskim studijima Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, članak 19., student ima pravo na odabir mentora za izradu završnog odnosno diplomskog rada ukoliko je njihova izrada predviđena studijskim programom.

Studenti govore upozoravaju i na članak 56. Statuta Sveučilišta u Zagrebu u kojem se propisuje da student ima pravo na odabir voditelja u preddiplomskom i diplomskom studiju, te mentora u poslijediplomskom studiju.

https://www.facebook.com/studentigovore/posts/1617230364980465