Pretraga

[FOTO] Srušio se strop u WC-u zagrebačkog studentskog doma

A- A+

Zbog dotrajalosti cijelog kompleksa i predugog zanemarivanja Studentskog doma Lašćina u ponedjeljak navečer srušio se strop u WC-u prvog paviljona. Kako bi izbjegli ozbiljnije komplikacije uprava je odmah zatvorila taj dio te je krenula u hitnu obnovu, a radovi bi se trebali završiti do kraja tjedna.

Studentski dom Lašćina nije se uređivao već godinama pa su tamošnji uvjeti lošiji nego li u ostalim zagrebačkim naseljima.

Stare sanitarije, dotrajale tuš kabine i namještaj čini se i nisu najveći problem za studente, a mirno sjedenje na WC školjkama za stanovnike Lašćine luksuz je koji si mogu priuštiti u samo nekim paviljonima.

‘Odlomio se komad knaufa’

– Odlomio se komad knaufa. Odmah smo zatvorili WC i krenuli s popravkom, a do petka bi sve trebalo biti gotovo. Osim toga, u sklopu obnove ‘Cvjetnog’  i naselja Stjepan Radić sanirat će se i SD Lašćina. Predugo se nije ulagalo u taj kompleks pa ćemo sada iskoristiti priliku i sanirati derutne dijelove kako bi podigli razinu uvjeta za život, najavila je Ružica Rajčić, pomoćnica ravnatelja za smještaj u Studentskom centru Zagreb.

U razgovoru nam je otkrila kako je obnova već počela pa su zamijenjene skoro sve sanitarije. Na ljeto planiraju, kada studenti odu na ljetnu pauzu, sanirati više od pola naselja.

Izdvojeni članak

Na Lašćini najjeftinije sobe, a kompleksom dominiraju cure

Zbog preuređenja ostalih domova u srpnju kreću ozbiljniji radovi

Pokrečit će i promijeniti podove, a preuzet će i dio starog namještaja, koji će se u ‘Cvjetnom’ i ‘Radiću’ mijenjati zbog Europskih sveučilišnih igara.

– Važno nam je sljedeći mjesec renovirati što više prostorija, jer će zbog preuređenja u ostalim domovima biti veliki pritisak na Lašćinu pa je važno da već na jesen preuredimo veći dio. Sve što ne stignemo nastavit ćemo na ljeto, kada završe radovi na Cvjetnom naselju i Studentskom domu Stjepan Radić, rekla je Rajčić.