Pretraga

FSB-ovci odnijeli pobjedu u povijesnoj bitci oko menze na Filozofskom fakultetu

A- A+

I došao je i taj dan. Više od pola stoljeća Filozofski fakultet u Zagrebu je čekao svoju menzu i danas je dočekao njeno otvorenje. Premda su u par navrata u podrumu Lučićeve 3 radile neke studentske kantine, po prvi puta se tamo otvorila menza u punom smislu te riječi, a kao prvi koji je provukao X-icu kroz sustav u njoj, ostat će upisan FSB-ovac požudnog imena – Eros Stemberger.

foto: Facebook

Izdvojeni članak

Rat za menze: Studenti FSB-a najavili pohod na Filozofski; a ‘filozofi’ kreću u kontranapad

To znači da su FSB-ovci ipak dijelom uspjeli u svojoj višednevnoj, duhovitoj inicijativi da ‘pokore’ menzu Filozofskog fakulteta u znak ‘osvete’ za dugogodišnje gužve koje su im stvarale kolege iz susjedstva.

U tom smislu Eros nije krio zadovoljstvo zbog zvjezdanog statusa koji je već zaradio na svome faksu.

– Ponosan sam jer je ovo pobjeda za sve FSB-ovce, TVZ-ovce i FER-ovce kao i djelatnike naših menza jer više neće biti prevelikih redova kao ni pitanja o glutenu i filovanim paprikama. Menza je malo manja, ali sviđa mi se da studenti Filozofskog imaju kantinu gdje mogu obavljati stručnu praksu ispijanja kave i maštana o marksizmu, u zezantskom će tonu Eros Stemberger, nositelj laskave titule prvonahranjenog u menzi na Filozofskom.

Profesor matematike s FSB-a i jedan od glasnih podupiratelja inicijative FSB-ovaca za aneksijom menze na Filozofskom, također nije mogao suspregnuti emocije zbog Erosove diverzije.

– Kolega, ponosniji sam na vas nego na brucoša koji je prvi po bodovima iz matematike 1, napisao je na Facebooku profesor Tomislav Burić.

I premda se sada sve čini na mjestu, ovaj Eros Stemberger već pomalo osjeća nostalgiju za kolegama sa susjednog fakulteta. Usput daje i recenziju menze.

– Hrana je dobra i menza izgleda dosta lijepo. Moram priznati da će mi malo faliti šarolikost filozofa tako da kad vide preveliki red u svojoj menzi, uvijek su dobrodošli na susjedni, pomirljivo će Eros na kraju.

Više o otvorenju menze na Filozofskom fakultetu pročitajte na potonjim linkovima:

Ministrica prva ručala u menzi na Filozofskom: Evo što se našlo na njenom tanjuru

[EKSKLUZIVNO] Prvi smo zavirili u još neotvorenu menzu na Filozofskom u Zagrebu: Izgleda obećavajuće

Provjerili smo kakvi će se objedi nuditi u menzi na Filozofskom: Jedna stvar će vas posebno obradovati

Rat za menze: Studenti FSB-a najavili pohod na Filozofski; a ‘filozofi’ kreću u kontranapad

Popis zastrašuje više nego nagađate: Što smo sve dočekali prije nego Filozofski menzu