Pretraga

Hrvatski gradonačelnik odrekao se bogate plaće i tim novcem sada stipendira studente: Ovo su uvjeti natječaja

A- A+

Još u predizbornoj kampanji kandidat za gradonačelnika Gospića, Karlo Starčević, obećao je kako će svoju gradonačelničku plaću usmjeriti za stipendiranje najboljih studenata u gradu. To je nakon pobjede na izborima i učinio – prve stipendije od svoje plaće podijelio je još u prošloj akademskoj godini. Novi natječaj za studentske stipendije Starčević je raspisao ovih dana.

Foto: Srednja.hr

Na službenim stranicama Grada Gospića raspisan je natječaj za dodjelu 12 stipendija redovnim studentima koji imaju prebivalište u tom gradu. Stipendije dodjeljuje gradonačelnik Karlo Starčević. Podsjetimo, Starčević je svoju gradonačelničku plaću od 9.200 kuna prenamijenio za studentske stipendije još 2017., a prve su dodijeljene prošle akademske godine. Cilj stipendiranja mu je pružiti potporu i poticati učenike i studente na daljnje školovanje, a posebice se to odnosi na one koji su do sada ostvarivali dobre rezultate ili imaju slabije imovinske prilike.

Izdvojeni članak

Ovaj se hrvatski gradonačelnik odrekao svoje plaće da bi tim novcem stipendirao studente

Visina stipendije određena je visinom ostvarenog mjesta na konačnoj listi prvenstva, a prošle se godine iznos stipendije kretao od 500 do 1.200 kuna mjesečno i to za deset mjeseci akademske godine.

Kriteriji za izradu liste dobitnika su uspjeh studenta, godina školovanja, sudjelovanje i plasman na natjecanjima, objavljeni radovi ili osvojene nagrade, socio-ekonomsko stanje te deficitarnost zanimanja za koje se obrazuju.

Prema tekstu natječaja deficitarna zanimanja su: strojarstvo, elektrotehnika, fizika, građevina, matematika i medicina. Natječaj za stipendije otvoren je do 23. studenog, prijave se šalju poštom ili u elektroničkom obliku, a koju je sve dokumentaciju potrebno poslati provjerite na ovoj poveznici.