Pretraga

Izabrana nova rektorica: Pročitajte kako će se razvijati Sveučilište u Rijeci

A- A+

Prorektorica za studije i studente profesorica Snježana Prijić-Samaržija danas je s 14 glasova dobila natpolovičnu većinu u drugome krugu izbora za funkciju rektora Sveučilišta u Rijeci. Izbor je održan na zatvorenoj sjednici, a za šestero kandidata glasovala su 23 člana Senata. Nova rektorica Sveučilišta u Rijeci upravljanje Sveučilišta u Rijeci preuzet će od kolege Pere Lučina, počektom iduće akademske godine.

foto: www.uniri.hr

Snježana Prijić-Samaržija nova je rektorica Sveučilišta u Rijeci, do sada druga po redu žena na toj funkciji. Natječaj za izbor rektora Sveučilišta u Rijeci otvoren je drugi dan 2017. godine, a sadašnja prodekanica za studije i studente u drugi je krug izbora ušla s prorektorom za informatizaciju. Mandat za sljedeće četiri godine na kraju je osvojila natpolovičnom većinom glasova.

Dosta je bure podignuto u medijima tijekom natječaja za izbore riječkog Sveučilišta. Između ostalog, u javnost je izašao i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci kako bi upozorili da se na njih vršio snažan pritisak tijekom izbora, a na news portalu srednja.hr smo objavili i intervju s predsjednikom Studentskog zbora u Rijeci.

Gotovo dva mjeseca nakon, okončan je izbor, nakon što su članovi Senata proučili programe i vizije potencijalnih rektora te nakon što su kandidati i kandidatkinje svoje programe predstavili široj javnosti.

Što je i kako zamislila buduća rektorica Snježana Prijić-Samaržija te kako bi se u iduće četiri godine trebalo razvijati Sveučilište u Rijeci, možete provjeriti u dokumentu ispod teksta.

Prijic-Samarzija Program Rada by srednja.hr on Scribd