Pretraga

Krenula isplata STEM stipendija: Zbog ‘zavrzlama’ s bankama zapeo dio uplata studentima

A- A+

Sredinom studenog Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rang-liste dobitnika državne STEM stipendije. Kako je i najavljeno, isplate za studente koji su se našli na listi prvog kruga dodjele krenule su danas. No, određenom broju dobitnika zbog ‘zavrzlama’ s bankama Ministarstvo nije moglo isplatiti sredstva.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

– Isplaćene su prve tri rate STEM stipendije (za listopad, studeni i prosinac) onim studentima koji su stipendiju prihvatili u prvom krugu. Stipendija nije isplaćena određenom broju studenata koji su stipendiju prihvatili u prvom krugu, a imaju račun otvoren u Splitskoj banci. Razlog je spajanje s OTP bankom te do trenutka pokretanja isplate nažalost nismo dobili od svih studenata nove IBAN žiro račune – i ovim putem ponavljamo kako molimo sve studente, koji nisu dostavili novi IBAN žiro računa, da isti što je moguće ranije pošalju na našu e-mail adresu, uputa je iz Ministarstva.

Izdvojeni članak
stipendije

Neki imaju pravo na obje: Doznajte možete li istovremeno primati socio-ekonomsku i STEM stipendiju

Onima koji nemaju račun u Splitskoj banci i prihvatili su stipendiju u prvom krugu, a novac im nije uplaćen iz Ministarstva poručuju da će provjeriti o čemu je riječ, kao i da razloga za brigu – nema.

– Naime, svi studenti otvaraju se kao dobavljači u Ministarstvu financija te je moguće da manji broj studenata iz raznih razloga (na koje ne možemo utjecati) nisu otvoreni kao dobavljači. Napominjemo još jednom kako razloga za brigu nemate s obzirom na to da i sami čekamo koji je razlog za navedeno, priopćili su danas putem Facebooka iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Poručuju studentima da im se za sve nejasnoće jave e-mailom ili u inbox Facebook stranice te će svaki problem riješiti u najkraćem mogućem roku.

Podsjetimo, početkom tjedna istekao je rok za prihvaćanje stipendije onim studentima kojima je dodijeljena nakon pomicanja crte.

– Isplata za studente koji su stipendiju prihvatili u drugom krugu bit će oko sredine mjeseca, kažu iz Ministarstva.

Državna STEM stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i isplaćuje se za devet mjeseci akademske godine. Dakle, oni kojima će ovih dana na račun sjesti 3.600 kuna od siječnja pa do lipnja 2019. bit će isplaćeno još šest rata u ukupnom iznosu od 7.200 kuna.