Pretraga

Nenadani džeparac: Općina nadomak Zagreba svojim studentima dijeli uskrsnice

A- A+

Uskrs je ove godine poprilično kasno, a mnogi s nestrpljenjem iščekuju proljetnu pauzu od školskih i fakultetskih obaveza. Iščekivanje i nestrpljivost zasigurno su  još veći kod onih koji očekuju uskrsnicu. Među takvima su i studenti Općine Stupnik.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Osim umirovljenicima, nezaposlenima i osobama s invaliditetom, Općina Stupnik ove će godine uskrsnicu dodijeliti i svojim redovnim studentima.

Izdvojeni članak
stipendije

Objavljena imena dobitnika stipendije od 10.800 kuna koju dodjeljuje Sveučilište u Osijeku

‘Nenadani džeparac’ za stupničke studente iznosit će 200 kuna.

– Iako je visoko obrazovanje za redovne studente u hrvatskoj besplatno ostali troškovi studiranja u znatnoj mjeri opterećuju obiteljske proračune studenata. Uz redovitu praksu dodjela godišnjih stipendija za socijalno ugrožene i najuspješnije studente i srednjoškolce uveli smo i dodjelu uskrsnice kao dodatnu pomoć za sve redovne studente s područja općine, kaže nam načelnik Bruno Perković.
Isplata uskrsnice obavljat će se poštanskim putem na kućnu adresu studenata. Da bi ostvarili pravo na ovu novčanu pomoć, studenti do 5. travnja u općinu moraju donijeti potvrdu fakulteta o statusu studenta te osobnu iskaznicu.